Свързани новини

13.11.2020 11:22

Нов срив в доверието, че Facebook върши добро

Видян 993 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Facebook отчита сериозен срив на доверието на собствените си служители, съобщава BuzzFeed News. Информацията идва от вътрешно проучване на самата компания, което тя е провела сред над 49 000 служители през октомври т.г.


От него става ясно, че само 51% от анкетираните вярват, че действията на Facebook имат положително отражение върху света. Това е спад с 23% спрямо предишното такова проучване през май т.г. Освен това е и спад с 5,5% спрямо октомври миналата година, предаде Факти.бг.


Сериозна ерозия има и на доверието към ръководството на компанията. Положителна оценка дават 56% от служителите, докато през май т.г. са били 76% и 60% преди година. По-доброто представяне през май т.г. се дължи на реакцията на Facebook за пандемията, като служителите са били доволни как компанията се е справила с проблема.


Недоволството продължава да е най-голямо за действията на Facebook спрямо дезинформацията, фалшивите новини и речта на омразата, които компанията все още избягва да атакува по-директно. Това е редовна критика от политици и правозащитни организации, като изглежда вече започва да се отразява и на самите служители.


Въпреки това, недоволството не се отразява в желание за напускане на компанията. 69% казват, че Facebook е хубаво място за работа, като спадът на това мнение е само 0,5%. Дори се увеличава средният престой с близо половин година, като повечето служители очакват да работят около 4,3 години за Facebook.


Това показва, че служителите като цяло искат да се борят за това, което смятат като правилна посока в развитието на компанията. Facebook не е коментирала резултатите от проучването.


Вместо това компанията обръща внимание на изпълненото през изминалата година. А именно, че е открила и премахнала 6,5 млрд. фалшиви профила и 135 000 фалшиви публикации от Facebook и Instagram, свързани само с опити да се влияе на изборите в САЩ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион