Отрицателен е PCR тестът вицепремиера Екатерина Захариева
, заяви самата тя в ефира на btv. Негативни са и пробите на всички контактни лица на зам.-външния министър Петко Дойков в министерството. По думите на вицепремиера карантината няма да попречи на преговорите между България, ЕС и С. Македония.

Припомняме, че Захариева, която при миналия случай в контакт със заразен не спази нормите, а е юрист, пътува в чужбина и след събитието бе заразена белгийската й колежка, се изолира въпреки отрицателния бърз тест. Направи го, след като стана ясно, че заместникът й е с К19. Под карантина бяха и още няколко служители, с които българската делегация е била на среща в Берлин в понеделник за преговори със С.  Македония и Германия.  

„Важно е за България да види промени в учебниците по история  в Скопие, а не просто историческата комисия между двете страни да постигне съгласие по някои въпроси. Това обаче все още не се случва”, обяви още Захариева.
Тя е категорична, че на този етап България не може да каже "да" на преговори за членство на С. Македония в ЕС. Според нея южната ни съседка не изпълнява договора за добросъседство, който беше подписан между двете страни през 2017 г. "В момента имаме забележки за изпълнението му и не само в частта за историческата комисия", коментира тя.