Свързани новини

03.11.2020 17:19

Нито една държава в ЕС не подкрепя България за Македония

Видян 5072 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българските претенции по македонския въпрос са посрещнати с неразбиране и учудване в Брюксел, пише авторитетният немски всекидневник Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Европейските посланици не искат повече да натоварват процеса на присъединяване на Западните Балкани към ЕС с въпроси за идентичността. В ЕП се чудят защо страната ни не е изразила забележките си още през 2018 г., със същото правителство у нас, когато се решаваше спорът за името между Македония и Гърция.
  "Сега постоянният представител на България в ЕС Димитър Цанчев вече два пъти изнесе емоционални беседи на своите колеги относно факта, че преговорите за присъединяване към ЕС на С. Македония могат да започнат чак когато страната изпълни специалните условия на България. София иска македонците да признаят, че всъщност са били българи и че са говорили български език преди да станат независима нация чрез процес на историческа фалшификация", отбелязва FAZ.
   "Той обаче не е срещнал разбиране нито сред гърците, нито французите или холандците, които преди година блокираха началото на преговорите на С. Македония и Албания за присъединяване към ЕС", твърди германският всекидневник.
   "През август София обясни на своите партньори в ЕС във вербална нота и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.11.2020 12:06

    Кой го биеше Жельо Желев по главата пръв да признае македонската държава ? България никога не е имала адекватна политика по т.н. македонски въпрос .Още Георги Димитров и Васил Коларов, са провеждали угодна политика на Сталин и Тито в ощърб на България ! Днес е късно за каквото и да било !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп