Свързани новини

04.11.2020 11:05

Липса на кворум провали пленарното заседание на парламента

Видян 2034 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пленарно заседание на Народното събрание днес няма да има. То се провали поради липсата на кворум. При втория опит в залата се регистрираха 118 народни представители, предаде БНР.


Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че депутатите ще заседават утре. Тя призова въпросът с кворума да не се използва за политически цели и се обърна към депутатите от БСП, които не се регистрираха:


„Колеги от БСП не надничайте пред вратата. Когато имаме кворум, ще ви се обадим, за да влезете в залата. Ако ви е интересно, влезте да се регистрирате…Мисля, че работата на днешния парламент е въпрос на отговорност, не на политически страсти“.


Мнозинството в парламента обвини опозицията за проваленото парламентарно заседание.


От ГЕРБ и Обединени патриоти заявиха, че БСП и ДПС търсят евтини дивиденти.


Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ - Даниела Дариткова апелира към отговорност:


“И в днешния ден, когато даже лидерът на опозицията е в болница, като всички други български граждани, които се намират на болнично лечение, ние разчитахме на повече отговорност и солидарност. Тази седмица трябваше да се гласуват данъчните закони, те са неотменна част от бюджета и прелюдия към него. Изключително важно е в този момент ние да гарантираме финансова стабилност на системите, които от една страна осигуряват здравното обслужване, от друга страна дават гаранции за социална сигурност, и на трето място посрещат последствията от икономическата криза“.


Искрен Веселинов от ВМРО заяви, че днес опозицията е демонстрирала политическа безотговорност, а по думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов ДПС и БСП са показали лице на лицемерни политици:


“Ден, в който повече не би трябвало да има никакви заблуди по отношение на това коя политическа сила носи отговорността за държавата по силата на избора на своите избиратели, и коя не носи никаква отговорност, а съществува благодарение на ефектната бих казал повърхностна, да си го кажем направо, байганьовската политика“.


Кристиaн Вигенин от БСП отговори на нападките на управляващите с обяснението:


“Това, което се случи днес, е още едно доказателство за неспособността на това мнозинство да гарантират нормалната работа на парламента, да гарантират адекватно управление на страната. Не разбираме тона, който се държи към нас и обвиненията, които бяха отправени. Ние сме последователни, това е принципна позиция, която нямаме намерение да променим“.


Междувременно Валери Симеонов съобщи, че в групата на Обединени патриоти има 3-ма депутати с коронавирус, по думите му, един от тях е в тежко състояние. Има народен представител и от ГЕРБ, който е под карантина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.