Свързани новини

28.10.2020 17:32

Катастрофата с Милен Цветков е умишлена: Шефът на Софийската прокуратура

Видян 2907 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова потвърди позицията на обвинението, че катастрофата, при която загина тв-водещият Милен Цветков е умишлена.  Т.е. ще трябва да се докаже мотив на извършителя, което е мисия невъзможна.


„Стоим на позицията, че катастрофата с Милен Цветков е умишлена.  За това законът предвижда доживотен затвор. Разследването не се е забавило. За пет месеца и половина положихме огромен труд“, сподели градският прокурор.


    Изготвени са над 29 експертизи от 29 вещи лица. 70 души са разпитани, извършени са 6 претърсвания и изземвания, съставени са 10 протокола за предаване на документи по делото, 2-ма души са освидетелствани. Като обем делото е 25 тома с доказателства, които установяват в детайли какво се е случило.


По отношение на твърденията, че (б.р. извършителят) е взел хранителни добавки, а не наркотици, химикотехнологичната експертиза по безспорен начин установи, че в кръвта му са се съдържали 3 вида наркотик", сподели прокурор Кирилова.


Тя призна, че много рядко се внасят обвинения за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, но в този случай на базата на събраните доказателства може да бъде повдигнато подобно обвинение.


„И като прокурор, и като гражданин моята позиция е, че е недопустимо да се управлява превозно средство след употреба на наркотични вещества. Тази употреба в случая е и предпоставката за пътно-транспортното произшествие. Не само прокуратурата, а цялото ни общество трябва да е единно в искането да се предприемат радикални мерки, включително и законодателни, с цел намаляване на този вид престъпления“, допълни Кирилова. Очаквайте утре: Защо МВР мълчи за катастрофата на адвокат Менко Менков, който едва не уби 8 души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.10.2020 09:45

    Доказването не е мисия невъзможна. В случая се има предвид евентуален умисъл - деецът е съзнавал, че може да причини ПТП, но въпреки това е шофирал след употреба на упойващи вещества. Това не е също като прекия умисъл, когато отиваш съзнателно да убиеш някого. Осъдени за евентуален умисъл при ПТП с жертви е имало и преди, не виждам причина да няма и сега. Достатъчно е да се докаже, че е ползвал опиати, но психичното му състояние да е позволявало да си дава сметка за евентуалните последици. Прокуратурата свикна да повдига обвинения при всяка катастрофа, причинена от пиян или дрогиран шофьор, за непредпазливо престъпление, което позволява на престъпниците да се измъкват със смешни присъди. Надявам се обвинението този път да успее и дрогираното л.ненце да бъде превъзпитано ефективно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате