Свързани новини

20.10.2020 15:47

ЕК към България: Прекратете схемата гражданство срещу инвестиции

Видян 2064 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Еврокомисията отново е изпратила писмо до България, за да изтъкне опасенията си по отношение на прилагания от нея режим за предоставяне на гражданство срещу инвестиции, и за да поиска допълнителни подробности.


Българското правителство разполага с един месец, за да отговори на писмото с искане за допълнителна информация. След това ЕК ще вземе решение относно следващите стъпки.


Писмото до България призовава нейните власти да прекратят поетапно схемата гражданство срещу инвестиции в контекста на продължаващата в момента законодателна процедура, уточни в отговор на въпрос на Клуб Z говорителят на ЕК Кристиан Виганд.


„ЕК няма да се поколебае да предприеме необходимите мерки в този случай, ако на нашето безпокойство не бъде отговорено“, предупреди той.


Същевременно Комисията съобщи вчера, че започва производства за установяване на неизпълнение на задължения срещу Кипър и Малта. Брюксел изпраща официални уведомителни писма до тези страни- членки във връзка с техните схеми за предоставяне на гражданство срещу инвестиции, наричани още схеми за „златен паспорт“.


Новината за мерките срещу двете островни държави бе съобщена още сутринта от немския вестник Билд. Изданието припомни, че България е третата страна, която продава паспорти в нарушение и допреди дни бе споменавана редом с Кипър и Малта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева