Свързани новини

19.10.2020 12:14

Откриха нарушения при строителство в имот на Прокопиев

Видян 1218 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) за незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, представители на Община Созопол са установили нарушения на разпоредби от Закона за устройство на територията (ЗУТ) при строеж на „Открит басейн“ в частен имот в местността „Буджака“ . Той е собственост на бизнесмена Иво Прокопиев, предаде Нова тв.. Съставен е и акт за установяване на административно нарушение. Въз основа на тези констатации и след проведено административно производство, кметът на Созопол е издал заповед за спиране на строителните и монтажни работи. Те могат да продължат само с разрешение на административния орган, издал заповедта, след отстраняване на причините за спирането му. Заповедта е връчена на пълномощник на собственика.


От представителите на общината, в същия имот, е констатирано и наличие на незаконен строеж – „Плътен зид на масивна ограда“ с височина два метра, изградена в нарушение на издаденото разрешение за строеж (РС). С друга заповед кметът на Созопол нарежда премахване на незаконния строеж над височина на цокъла 0.60 м., колкото предвижда РС. След влизане в сила на заповедта собственикът ще има възможност да го премахне доброволно. В противен случай това ще се случи принудително.


По разпореждане на ВАП през юли, август и септември бяха извършени редица проверки от компетентни органи – ДНСК/РДНСК, съответни общини и министерства на незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието. Издадени бяха редица заповеди за спиране на незаконни строежи и премахване на други в парк „Росенец“, на плажа „Обзор“, а във връзка с  открити нарушения, бе внесен протест срещу разрешението за строеж от 10.09.2018 г., издадено от главния архитект на Община Созопол за „Алепу вилидж“, както и срещу осем разрешения за строеж от 05.12.2019 г., издадени от главния архитект на община Несебър за „Комплекс „Венид Еко вилидж“ - жилищни сгради и хотел - етапно строителство, 36 броя къщи.


Снимка: БГНЕС, архив




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които