Свързани новини

29.04.2009 16:35

Над 23 млн. лв. за нови пътища във Варна

Видян 1865 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строителната програма на общината за пътища през 2009 г. възлиза на стойност 23 400 000 лв., събщи кметът Кирил Йорданов.  Парите са предвидени за изграждането на две кръгови кръстовища – в района на административната сграда на БМФ, както и на кръстовището на ул. ”Атанас Москов” с ул. ”Девня”. Крайезерната улица предстои да бъде разширена с още едно платно, като жп релсите ще бъдат премахнати до края на 2010 г. За целта от държавния бюджет са отпуснати близо 10 млн. лв., които вече са постъпили в местната хазна. Строителните площадки ще бъдат открити през май. Тогава се очаква да стартира и реконструкция на ул. „Дрин“, предвиждаща събаряне на бараките в района на пазара.


Друг инфраструктурен проект, за който 19` писа, е на стойност 2,5 млн. лв. Той включва разширяване на ул. „27 юли“, „джоб“ за десен завой по ул. „Антим I“, както и нова пешеходна зона от бул. „Сливница“ до Икономическия университет.


По данни на градоначалника още 5 800 000 лв. са предвидени за полагане носещата част на асфалта на връзката с Каменар, както и за пускане на движението от курорта „Св. Св. Константин и Елена” до кв. Виница.


Ремонтната дейност по улиците на Варна ще протичат през целия туристически сезон. Това означава, че градът ще бъде блокиран от задръствания, заради кърпежи и затворени улици. Миналото лято ситуацията бе подобна, тъй като общината реши да ремонтира пътя Варна - Златни пясъци, точно когато туристите започнаха да пристигат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби