Свързани новини

09.10.2020 11:27

Европа посочи с пръст кои са виновниците за състоянието на България: БСП

Видян 2498 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Декларация на ПГ на "БСП за България"
Уважаеми г-н председател,
 Уважаеми дами и господа народни представители,
Очакванията за днешния ден е да протече по един смирен начин, защото от вчера отношението на Европа към България не е същото.
В продължение на 10 дни имаше 2 начина, 2 механизма да се покаже корупцията и липсата на върховенство на закона в България. Първо беше докладът от страна на Европейската комисия. Мониторингов доклад, който показа, че в България съществува корупция, в България няма свобода на медиите, липсва върховенство на закона. Най-учудващо ГЕРБ и Обединени патриоти казаха, че това е един позитивен доклад. От вчера има резолюция на Европейския парламент, който ясно посочва виновника за тази корупция. Виновникът за корупцията, липсата на върховенство на закона, за липсата на свобода на медиите, за отклоняването на европейските средства се намира в дясната част от залата. От вчера Европа с пръст посочи кои са виновниците – виновниците за това състояние са от политическа партия ГЕРБ и от Обединени патриоти. Досега нито веднъж Европа не си е позволявала да посочва България с пръст. От вчера погледът на Европа е съвсем различен. Трябва да го признаем и  да намерим правилното решение.
Нека обаче видим какво се случи вчера в ЕП. Гласували „за“ – 358 европейски депутати. Против - 277. Въздържали се – 58. От българските евродепутати – всички социалисти гласуват „за“. ГЕРБ са „против“. Джамбазки и Слабаков - против. 3-ма депутати от ДПС са „въздържали се“.  В подкрепа на резолюцията са и групата на социалистите, групата „Обнови Европа“, където са представителите на френския президент Еманюел Макрон, групата на зелените, групата на крайната левица, както и 22 независими евродепутати. Прави впечатление какво се случва в ЕНП – 29 евродепутати са се отклонили от партийната линия. 6 са гласували „за“, включително Радан Кънев, 23 са гласували „въздържали се“. Това са близо 10 процента от представители на ЕНП. Сред тях са представители на Полша, Швеция, Белгия, Холандия, Чехия, Словакия. Така, ЕНП остава в малцинство в парламента. Забележете с кого – с представители на европейски консерватори и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.10.2020 13:37

    Днес надникнах в 24-часовия Зюмбилски таблоид,там са събрани всички които величаят олигарха и змиите,стари моми,кьораво, сакато,което и на сън злослови по адрес на шефа на БСП. Корнелия Нинова,е явление в политическия живот у нас.Там някаква плямпа,че тя подражавала на Маргрет Татчер,друг от македонския край я съветва да работи за консолидацията на партията,все "кадри" останали на сухо като водорасли на морския бряг.Консолидация в една организация има,когато в нея членуват нормални,мотивирани,убедени в действията си хора.Хамелеоните са с много къс "живот",най вече в партии които ги изхвърлят като организъм чуждото тяло.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци