01/02

Свързани новини

07.10.2020 17:40

ЕНП се опита да обвърже протестите с Божков, оттегли си лъжата

Видян 5550 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тотален обрат в становището си претърпя малтийският евродепутат от ЕНП Роберта Мецола, която обяви, че протестите у нас са финансирани от бизнесмена Васил Божков. Тя се опита да прокара подобни текстове в резолюцията за страната ни, но от Отровното трио заявиха, че ще я съдят за клевета. След по-малко от час, тя побърза да изтегли тази формулировка.
Общо 36 проектопоправки на Мецола са насочени към смекчаване острия тон срещу правителството у нас в документа на ЕП, а последната дори пренасочва фокуса от премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Тя предложи в БГ резолюцията да бъдат добавени случаите с президентските съветници, обвинени в подбуда за извършване на длъжностни престъпления. Напомняме, че именно спецакцията на прокуратурата в президентството по този въпрос запали фитила на протестите преди 3 месеца.
Най-скандален обаче се оказа именно текстът, в който тя твърди, че „известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения,  финансира продължаващите протести”, като явно визира укриващия се в Дубай бизнесмен Божков. Това провокира незабавна реакция на Отровното трио, което даде бърз резултат. Припомняме, че точно акциите по улиците на страната ни са провокирали въпросните дебати за върховенството на закона в България и сегашната резолюция.
Стратегията на ЕНП явно цели Борисов и Гешев  да не бъдат в центъра на вниманието, но дори ги поставя в ролята на жертви. Самата Мецола вероятно е била вдъхновена за тези текстове от колегата ѝ от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, който е добре запознат със ситуацията у нас.
По всичко личи, че евродепутатите от ЕНП желаят да запазят стабилността за ГЕРБ-ВМРО. Още по време на самте дебати за България пролича, че от партията залагат на корпоративния дух и застават зад Борисов, а не зад принципа на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 08.10.2020 11:07

    Като се има пред вид, че и в Малта корупцията процъвтява, нормално е малтийката да защитава българския си събрат по гешефти и далавери!!! Какви ценности, какъв морал, каква народна партия!

  • 002 Иво Драганов 07.10.2020 20:26

    ЕНП упорито продължава да доказва, че изобщо не е НАРОДНА партия. Редовно пробват да прокарат техните инсинуации, но ако не успеят да "минат" иначе обвиняват всички останали в "неправилни интерпретации". ПОЗОРНО ПОВЕДЕНИЕ !

  • 001 Искрен Вълчев 07.10.2020 19:22

    Трепетно вълнение е обхванало демократичната общност. Мало и голямо брои дните до момента, в който Христо Иванов ще поведе протестиращи българи пред американското посолство. Нали той много иска да събори Борисов и атакува всички символи на паралелната държава – Доган, „Балкански поток” и т.н.? Сега има прекрасен повод да се спусне с парашут в американското посолство, забивайки българското знаме на зелената му морава. Всеизвестно е - правителството готви покупка на осем нови бойни самолета, след като по-рано напазарува други. И децата знаят, че Борисов купува по този начин още власт от един от световните господари. Айде, всички чакат Иванов да хукне на протест пред посолството, или поне да информира дипломатите му за вредата от Борисов! Нали по същия повод той бе пред портите на Европейския парламент? Посолството е доста по-близо – да почука, влезе, да подири сметка защо американците договярят сделка с Борисов или поне да им рязясни какъв сатрап е! От кого, ако не от тези най-големи приятели на гражданското общество би трябвало да потърси рамо? Иванов, естествено, няма да отиде. Няма и целият протест, макар много добре да знае за какво става дума. Виж, при руснаците може. Активисти на „Боец” трескаво наобикалят тия дни „Балкански поток”, много се тревожат от корупция при него. А самолетите, господа борци срещу статуквото, ами тях?! Вицепремиерът Каракачанов обясни на всеослушание, че новите F-16 няма да се плащат наведнъж, а на интервали.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще