01/03

Свързани новини

03.10.2020 20:10

Четвъртото Велико народно въстание с молебен пред Ал. Невски

Видян 3667 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


При засилено полицейското присъствие на 87-мия ден от протестите се проведе т.нар. Четвъртото Велико народно въстание. Протестиращите в София отново се събраха на трите големи площада между бул. Мария Луиза, Ларгото, президентството, БНБ и целия най-голям мегдан в републиката Княз Александър Първи Батенберг. По-късно акцията се премести пред храм - паметника Св. Ал. Невски. Именно там се състоя първия демократичен митинг на 18 ноември 1989 г. И се роди опозицията и гражданското общество в България след падането на режима на Тодор Живков.
Митинги и шествия имаше също във Варна, Велико Търново, Русе и други наши градове, както и в чужбина: от Лондон и Брюксел през Кьолн до Виена, както и на още много места по планетата. Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на премиера Бойко
Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори.
Организаторите призоваваха хората, ако забележат провокатори, да се отдалечат от тях, а в случай, че това не е възможно, да седнат, за да се вижда кои правят провокациите.
Ораторите на протеста благодариха на хората от различни градове на страната, дошли в София да изразят недоволството си и да поискат оставка на правителството и главния прокурор.
Голямо платно с цветовете на националния флаг, носено от около десетина души, беше разпънато тази вечер. На стената на парламента бяха прожектирани видеа за протестите, както и част от телевизионното предаване за изказвания на председателите на български парламенти.
Когато започна да се стъмва, протестиращите издигнаха телефоните си със запалени фенерчета под звуците на песента Къде си, вярна ти любов народна се превърнаха в човешко море от светлина.

ВИЖ ВИДЕО ТУК!


 Сн: Деян И. Неделчев



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец