Свързани новини

19.09.2020 12:29

Системата ни убива: Барикадирахме се заради Караянчева

Видян 2165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е причината за решението на протестиращите майки от инициативата "Системата ни убива" да се барикадират в новата сграда на парламента в сряда. Това обяви една от активистките на движението пред bTV.

На 16 септември в бившия Партиен дом в в София десетина души влязоха в деловодството и след това обявиха, че няма да напуснат, докато правителството на Бойко Борисов не подаде оставка. В края на деня хората, сред които имаше и 24-годишен младеж с увреждания в инвалиден стол, бяха изведени грубо от гардове на НСО.

"Всеки един от нас искаше просто да входира исканията на протеста, за да не продължат конспирациите на управляващите, че те не знаят какво иска протестът и ние сме просто едни лумпени, които там си седят. Тези лумпени, които пуснаха на 2 септември, те не бяха от хората на площада", обясни поканената в предаването "Тази събота" Димитрина.

По думите ѝ всички са били допуснати до деловодството на НС, но след дълги преговори. "Първоначално пуснаха само мен и Христо, но тъй като тази обществена сграда няма осигурен достъп за хора като него – наложи се четири човека да влачим количката по стълбите към деловодството. След това достъпът на останалите шест души беше забранен и наистина, единствено намесата на г-н Кутев (б. р. - депутат от БСП, по чиято покана са отишли) ги вкара вътре", обясни майката.

Тя беше категорична, че първоначално не са имали намерение да остават в сградата, искали са просто да присъстват на парламентарна комисия, за която са имали покана. Но председателят на парламента Цвета Караянчева не ги е допуснала.

"Искахме да обясним исканията на протеста, това беше единствената ни цел. Нашето заинатяване беше инспирирано единствено от агресивното поведение на г-жа Караянчева", заяви Димитрина и добави, че след случката достъпът на граждани до сградата е бил окончателно прекратен.

Тя разказа, че не са били агресивни, но тоалетната се е превърнала в политически фактор. "В един момент, след няколкочасово стоене, на нас ни беше отказан достъп до тоалетна, но Христо... Той е на 24 г., да, беше с памперс, но не си представяйте, че този памперс може да издържи цял ден, това е възрастен човек", каза майката. И добави, че според нея достъп им бил отказан, за да не се барикадират в тоалетната, но те не са имали подобно намерение, а тези действия са изключително обидни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби