Свързани новини

18.09.2020 16:19

Северен поток 2 е политически: Премиерът на ЕС

Видян 1932 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен смята проекта за изграждане на газопровода "Северен поток 2" за политически и все по-малко вярва в способността му да даде тласък на развитието на отношенията между Европейския съюз и Русия, съобщава ТАСС.


"Надеждата за развитие на отношенията ни с изграждането на този газопровод намалява. Русия няма да промени подхода си във връзка с тази инфраструктура. Следователно трябва да разглеждаме тази тема в по-широкия въпрос за отношенията ни с Москва", казва тя в интервю за европейските медии, публикувано в петък от вестник Echo.


"Дълго време ние изповядвахме чисто икономически подход към тази тема. Убеден съм, че това е едновременно силно политически проект. Поведението на Русия обаче не се е подобрило и дори има тенденция да се влошава", заяви председателката на ЕК.


Разговорите за прекратяване на реализацията на „Северен поток 2” започнаха в Германия след инцидента с Алексей Навални . Досега германското правителство предлагаше да не се свързва случая "Навални" с изграждането на газопровода. Тонът се смени, след като германските военни токсиколози съобщиха, че Навални е бил отровен с вещество от групата "Новичок". Външният министър Хайко Маас заяви, че позицията на Берлин по "Северен поток 2" може да зависи от по-нататъшните стъпки на Русия по случая "Навални", а канцлерът Ангела Меркел подкрепи позицията му.


Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е готова за всестранно сътрудничество с Берлин. Той отбеляза, че преди транспортирането на Навални в Германия не са установени токсични вещества, предаде Гласове.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Мъката на бацила USA 18.09.2020 18:39

    Явно, Новичокът има и странични ефекти, които водят до пристрастяване. Както на ползвалите го, така и на всички който си вадят хляба покрай Новичока, Идиоти !!! А НаХални, ясно защо иска да се прибере час по-скоро в Русия, защото тя единствена може да го опази от спонсорите му !!!

  • 002 Лицемери от вси страни, съешавайте се 18.09.2020 18:38

    И без ничие разрешение Русия ще довърши СП-2, за това има всички предпоставки, даже и ако цялата руска опозиция изведнъж са окаже тотално "покосена" от "Измисльочок"!!! А мъртвият НаХални трябваше да е подарък за конгреса на Демократическата партия, но не им се получи комбинацията - няколко руски летци и лекари провалиха всичко !!!

  • 001 Anonimen 18.09.2020 18:36

    Театърът с Новичока започва да става по-елементарен и от театър Ковидчок !!! Явно няма ПО-СИГУРЕН НАЧИН да НЕ умреш, от това да те трови Кремъл !!! Смях! Нека преброяването на правоверните шарани на запад започне сега!!! Ако Русия искаше Скрипал или НаХални да са мъртви, то отдавна да сме им ходили бавно !!! Ако някой има полза те да са отровени, ама не съвсем (хем са си живи трибуни срещу режима на Путин, хем има повод за налагане на санкции и подготовка за студена и/или гореща война), то това не е Русия !!!Вот такая щука!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей