Свързани новини

16.09.2020 11:19

Хората са готови за промяна, Европа да ги поведе: Фон дер Лайен

Видян 1177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Урсула фон дер Лайен стартира първата си реч пред Европейския парламент след ограниченията във врузка с коронавируса.


Фон дер Лайен стартира речта си, обръщайки специално внимание на уязвимостта на планетата, която виждаме с всеки изминал ден - топенето на ледовете, изгарянето на горите и сега - глобалната пандемия, променила начина, по който общуваме и се държим в обществото.


Председателят на Европейската комисия коментира и ситуацията в Беларус: "Искам категорично да заявя, че Европейският съюз е на страната на хората, които излизат по улиците на Минск".


„Вирусът показа колко язвима е нашата общност на ценности и колко бързо това може да се превърне в световен въпрос и дори за нас, в ЕС. Но хората са готови за промяна. И това е моментът Европа да поведе по пътя към излизане от тази уязвимост“, каза председателят на ЕК.


Очаква се тя да очертае въздействието от работата на Комисията за смекчаване на последиците от кризата от COVID-19 в областта на здравеопазването и икономиката, съобщиха от пресцентъра на ЕП. Очаква се също така Фон дер Лайен да представи своята визия за икономическото възстановяване, борбата с климатичните изменения и положението в съседните на Европа държави.


Лидерите на политическите групи ще направят преглед на работата на Европейската комисия и ще очертаят визията си за приоритетите на ЕС. Този ежегоден дебат за състоянието на Европейския съюз дава възможност на евродепутатите да упражняват контрол върху работата и плановете на Европейската комисия и да помогнат за определянето на бъдещите насоки на ЕС.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева