Свързани новини

16.09.2020 11:01

ЕС се готви за сблъсък с Борисов и Гешев: Euractiv

Видян 4601 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Брюксел се активизира в подготовка на дебата за върховенството на закона в България, който ще се проведе през октомври, пише Euractiv.bg.


От  брюкселския сайт става ясно, че са отправени 29 допълнителни въпроса до българските институции. Сред тях има за предложените промени в Конституцията в контекста на протестите, както и за записите и снимките на премиера Борисов, изтекли в последните месеци в интернет. Главният прокурор Иван Гешев пък е питан дали българската прокуратура работи по разследване за пране на пари, свързано с къщата в Барселона.
Ще бъде приета декларация и по правило на такива заседания се кани премиерът на съответната държава. По-рано например Виктор Орбан не е отказвал покана и успяваше доста умело да отговаря на критиките на евродепутатите.
 „Бойко Борисов, разбира се, няма такива политически и езикови способности и вероятно ще откаже участие – ще прати Томислав Дончев или Деница Сачева”, посочва журналистът Георги Готев от медията. „Това ще бъде капитулация и е равносилно на служебна победа на ЕП срещу едно управление, което очевидно системно погазва върховенството на закона
. На фона на протестите у нас, това ще бъде вероятно кулминация на натиска за оставка”, подчерта той.
Борисов и Гешев вече пратиха свои заместници на изслушването в ЕП за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, което се проведе на 28 август.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Чурулик Марийкин 16.09.2020 15:52

    И ко праим ся? Тия взеха да се гаврят с Ганя. Сега е моментът да пусне кокала и да опита да избяга, иначе го чака много тъмно бъдеще !!!

  • 002 Anonimen 16.09.2020 15:51

    Какъв Европарламент, направо Народен Съд !!! Дето ще се морим да търсиш доказателства, по добре на едното тънко шесто чувство да караме !!! Презумцията за невиновност, важи само когато е за герберасти !!! Всички други са виновни до доказване на противното, нали?!!! Едно време Буда Амфетаминов Бухалков се снимаше ухилен до ушите с брюкселските зелки, но сега палачинката май се обръща и конят ми цвили от смях !!! Резилът на Толупий придобива международни измерения !!! Мъка и тормоз!!!

  • 001 Anonimen 16.09.2020 11:32

    Крайно време беше да се захванат с чудовището, което сами създадоха, защото усетиха, че както унищожи и доведе собствената си държава и народ до национална катастрофа, така ще доведе и ЕС до същото с мафиотските и мутренски средства и похвати

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете