Свързани новини

05.09.2020 08:00

Бивш вътрешен министър ръководил акцията с провокаторите на протеста: Дончева

Видян 9195 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължителното хвърляне на бомбички срещу полицията в сряда вечерта е било ръководено от бивш министър на вътрешните работи чрез пускане на футболна агитка на Левски "София Запад" и изтеглянето й назад с цел останалите протестиращи да се изправят срещу служителите на реда. Това разказа в предаването на Дарик "Реактивно" лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева, като се позова на информация от свои източници.

Тя отказа да уточни името на бившия вътрешен министър, но посочи, че управляващите са използвали съзнателна провокация, за да употребят насилие в размери, непознати за последните 30 години.

Относно възможността да бъде създаден експертен кабинет в рамките на сегашното Народно събрание Татяна Дончева посочи, че каквото и да е ново правителство ще бъде правителство на настоящия парламент, който според хората е изчерпан.

Според нея отбраната на управляващите ще продължи, докато премиерът Бойко Борисов не бъде изнесен със стола си от Министерския съвет. Дончева припомни, че нейното движение и още няколко организации са отворени за привличане на хора, които са срещу статуквото и желаят да участват в следващите избори.

Агитката на Левски "София Запад" съзнателно намесена в протеста

Става дума за съзнателно и дирижирано пусната агитката на "Левски-Запад" със задача, да бъде пусната достатъчно продължително време да замеря полицаите с пиратки и бомбички, след което да потъне в тълпата назад. И тъй като хората не са обиграни, да се окажат те срещу полицията, когато тя да започне да ги млати без значение, че не те са употребявалите бомбички. Тези, които са предизвикали агресията, от тях няма никой задържан и те са се измъкнали", обясни Татяна Дончева.

Мои източници казаха, че това се ръководи от бивш министър на вътрешните работи, каза тя, без да назове обаче име.

Без значение с чий мандат, няма място за нов кабинет в този парламент

По думите й в сегашния парламент каквото и да било ново правителство ще бъде кабинет на сегашния парламент. "Няма значение с чий мандат, нито с какви лица - хората казват, че парламентът е изчерпан. Нито има резон някой да се упражнява в Конституция, нито има резон да се упражнява в правене на нови правителства. Те просто като опълченците на Шипка ще бранят някакви месеци", допълни Татяна Дончева.

Борисов трябва да бъде изнесен със стола си от МС

"Аз очаквам, че докрая ще бранят властта. Бойко Борисов трябва да бъде изнесен със стола си от Министерския съвет. Той затова и не ходи на работа. Два месеца правителството работи онлайн, единият от самолета, другия от космоса в ракетата, само и само просто да не се сблъскват с протеста. Кой от Банкя, кой от Бояна", каза още лидерът на "Движение 21".

Просто трябва да бъде изнесен и трябва да се помисли логистично как да се реши тази задача, допълни тя.


Снимка: Архив



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 05.09.2020 16:02

    Свикват Велико народно въстание II - на 10 септември Отровното трио свиква Велико народно въстание за втори път. То ще се проведе на 10 септември, а обявеният начален час е 8 сутринта. Очаква се и на него да присъстват хиляди хора. Новината за ВНС II съобщиха организаторите - адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян. Към този момент има и голям интерес към обявеното във Facebook събитие. Великото народно въстание на 2 септември се случи паралелно със старта на новия политически сезон. В протеста се включиха хиляди хора, а демонстрацията бе една от най-масовите за последните години. Стигна се и до ескалации на напрежението. Сблъсъци между граждани и полиция имаше при системните опити за пробив на полицейските кордони. "Пародията със събраните гласове за нова Конституция е позорна за България! Ние няма да забравим, ние няма да простим! Ние няма да забравим "кървавата сряда". Няма да простим на политиците и на Борисов, които изцапаха ръцете си с кръв", посочиха още от "Отровното трио". През изминалата седмица управляващите от ГЕРБ успяха да съберат 120 депутатски гласа подкрепа, за да внесат проект за нова Конституция в Народното събрание. Под проекта са се подписали и от партия "Воля", въпреки заявката на Веселин Марешки, че формацията му няма да участва в събирането на гласове. Същият ден стана ясно, че на правителственото си заседание в сряда МС е взело решение да отдаде на концесия плаж "Кабакум" в ръцете на бивш депутат от "Воля".

  • 002 Поредният мутренски скандал 05.09.2020 12:33

    СКАНДАЛ! ШЕФ НА ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ ЛЪСНА ГОЛ С ПРОСТИТУТКА В БРЮКСЕЛ! ТОВА Е „НИВОТО“ НА СЛУЖБИ И РАЗУЗНАВАНЕ НА ХУНТАТА, УПРАВЛЯВАЩА БЪЛГАРИЯ СКАНДАЛ! ШЕФ НА ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ ЛЪСНА ГОЛ С ПРОСТИТУТКА В БРЮКСЕЛ! ТОВА Е „НИВОТО“ НА СЛУЖБИ И РАЗУЗНАВАНЕ НА ХУНТАТА, УПРАВЛЯВАЩА БЪЛГАРИЯ Миниcтърът нa oтбрaнaтa Крacимир Кaрaкaчaнoв прeдлoжи пoлк. Вeлкo Aтaнacoв зa нaчaлник нa cлужбa „Вoeннa инфoрмaция“. Служба „Военна информация“, съкратено СВИ е специална служба в България за водене на военно разузнаване. Към този момент полк. Велко Атанасов е изпълняващ длъжността шеф на същата служба, след като миналата година бившият началник на „Военна информация“ бе обвинен в нерегламентирано даване на достъп до класифицирана информация на НАТО и ЕС. На пощата на сайта АФЕРА се получиха шокиращо скандални снимки на полк. Велко Атанасов от скорошно негово служебно пътуване, свързано с военното разузнаване и НАТО, до Брюксел в началото на юли месец тази година. Снимките са придружени с още по-скандален чат на полк. Велко Атанасов с проститутка в Брюксел, който засега не публикуваме поради порно характера му. Освен шокиращия привкус на снимките, още по-страшен е въпроса – как е възможно шеф на военно разузнаване да допусне изобщо подобен гаф!?! Това е илюстрация какви служби има изобщо България и как шеф не на какво да е, а на военно разузнаване, когото на всичкото отгоре и ще правят титуляр на „Военна информация“, като пълен левак се е набутал баш в Брюксел да бъде „пробит“ с досега си до проститутка. Очевадно е, че чуждите разузнавания няма нужда даже да се напъват да пробиват или вербуват някой наш „разузнавач“. Както е видно те сами се селфят голи и са толкова леки, че се набутват на проститутка – най-елементарното упражнение в разузнаването, чрез което да бъдат елиминирани. Ето това е „нивото“ на служби и разузнаване на Хунтата, която управлява България. П.П. АФЕРА умишлено е замъглила на снимките мъжкото „достойнство“, размятано от страна на шефа на „Военна информация“ полк. Велко Атанасов, за когото гарантира министър Красимир Каракачанов. http://afera.bg/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d1%88%d0%b5%d1%84-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bb%d1%8a%d1%81/

  • 001 Делиов Стеф 10 hrs • 05.09.2020 11:09

    Делиов Стеф 10 hrs • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2617169818593723&set=a.1376767155967335&type=3 Видях много призиви за това,че полицаите имали семейства... На снимката виждате баща,проснат на земята с трима жандармеристи върху него. А, в дясно наблюдавате дъщеричката на човека. Аз ако бях,със зъби и нокти,ще се опитвах да ги избия! Те не мислят за нас,защо ние да мислим за тях? Позор сте за пагона момчета!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и