Свързани новини

26.04.2009 16:03

Надуват ни цените на парфюмите

Видян 2489 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България плащаме много по-висока цена за парфюми в сравнение с развитите страни от Европейския съюз или Америка. Тук обратно на нормалната логика във време на криза цените вместо да се намаляват, се вдигат. Изключение не прави и парфюмерийната индустрия.


Мъжките спортни ухания на Сhanel и Dior например струват 40–41 евро в повечето големи и развити европейски градове като Париж. В България цената е 105 лв. (54 евро). Същото е положението и при женския аромат Chanel Coco Mademoiselle, който е много търсен от по-заможните българки. Цената за 35 ml тук достига 110 лв., което е над 37% повече от чуждите магазини. 


При пазаруването в Америка също се откриват съществени разлики. Един от най-желаните от дамите парфюми – Bvlgari Omnia, струва 60 лв. у нас, докато в  Ню Йорк не надхвърля 45 лв. (30$). Ароматът на популярната Наоми Кембъл Cat Deluxe at Night също излиза с около 40% по-евтин, купен от САЩ.


Дори водещите у нас вериги престижни парфюмерии, за които се  счита, че са на европейско ниво, като Beauty zone, завишават цените на предлаганата от тях козметика. Сумите, които плащаме в тези магазини нямат нищо общо с тези в ЕС. Поради тази причина все по-предпочитани са тайните складове, в които се продават контрабандни стоки или многобройните интернет сайтове. Ако се насочим към подобно място със сигурност ще спестим доста. Не е тайна, че VIP-овете ни също вече предпочитат да заложат на евтиното и качествено и пазаруват от складовете.


Ако пък си направим интернет поръчка и платим доставката пак ще ни излезе по-евтино, откри 19'.


В България проблем са не само завишените цени. Масово тук се предлагат продукти с изтекъл или почти изтекъл срок на годност. Те обаче се пробутват на нормално вискоките си цени и няма как да станем свидетели на промоция или разпродажба. Вече остарелите серии също не се намаляват, което е практика навсякъде.


Наша читателка попадна на червило на Estee Lauder, което имало дъх на старо, оплака се тя. Цената, която жената е платила надхвърля 40 лв. Масово клиентите имат проблем и с трайността на парфюмите и козметиката заради старите опаковки, които се продават, научи репортер на 19'.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.