Свързани новини

25.08.2020 11:10

Цвета да се поучи от Гамбия: Конституционалист

Видян 4076 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Щом консултации за "нова" конституция се водят от триото Караянчева-Даритикова-Менда , добре е да ги пратят за една седмица в Банджул на обмен на опит с техните колеги от Гамбия, където също обсъждат в момента нов конституционен проект. Там ще научат, например, че дори в тази африканска държавица без кой знае каква държавна традиция, след политическото решение да се върви към нова конституция, взето преди 3 години, са излъчили Комисия от изтъкнати местни конституционалисти, други юристи, историци, политолози и политически представители, която да анализира проблемите на действащия основен закон и да подготви проект за нов. След тригодишна работа, през м.май тази година Комисията представи конституционен проект за обществено обсъждане. И едва, когато това обществено обсъждане приключи, проектът ще бъде внесен в гамбийския парламент. Дори и в Третия свят се подхожда по-сериозно и отговорно към конституцията. Къде отива България?", пише докторът по конституционно право Борислав Цеков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.08.2020 15:43

    Адвокат Албена Белянова попита по ЗДОИ Борисов за пачките в чекмеджето му, скандалните запаси и още много други неща https://frognews.bg/novini/advokat-popita-zdoi-borisov-pachkite-chekmedjeto-skandalnite-zapasi-oshte-mnogo-drugi-neshta.html Адвокат Албена Белянова попита по ЗДОИ премиера Бойко Борисов за пачките в чекмеджето му, скандалните запаси и още много други неща. Вчера въпросите са били изпратени на министър-председателя по каналния ред. По закон той трябва да даде отговор на 8 въпроса до 14 дни. Ето и пълния текст на заявлението, с което Фрог се сдоби: ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ от адв. Албена Белянова, адрес за кореспонденция: a_belyanova@abv.bg …

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци