Свързани новини

20.08.2020 14:48

ЕК се споразумя с още един производител на възможна ваксина срещу COVID-19

Видян 1585 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия съобщи, че е приключила проучвателните разговори с дружеството "КюрВак" (CureVac) за закупуване на 225 милиона дози от възможна ваксина срещу COVID-19. Досега подобни споразумения бяха постигнати със "Санофи" (Sanofi-GSK) на 31 юли, с "Джонсън и Джонсън" (Johnson & Johnson) на 13 август и с "АстраЗенека" (AstraZeneca) на 14 август, се отбелязва в съобщението, цитирано от БТА.


Предвиденият договор с "КюрВак" би дал възможност на всички държави от ЕС да купят ваксина, ако се докаже нейната безопасност. Комисията допълва, че продължава разговорите с други производители на ваксини.


В съобщението се отбелязва, че "КюрВак" води в разработването на напълно нов клас ваксини на основата на информационна РНК (иРНК), пренасяна в клетките от липидни наночастици. Платформата за създаване на ваксини е разработена в последното десетилетие. Основният принцип е използването на тази молекула като носител на данни, с помощта на които самото тяло може да произвежда свои собствени активни вещества за борба с различни болести.


На 6 юли Европейската инвестиционна банка и "КюрВак" подписаха споразумение за заем от 75 милиона евро. Средствата са осигурени за разработване и широкомащабно производство на ваксини, включително срещу COVID-19.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Нероден Ефко 20.08.2020 15:14

    Руската ваксина за COVID-19 ще струва 10 долара за две дози, ето май тука ги стяга чепика фармамафията от т.н. "Цивилизован свят"!!!! А ние ще чакаме да получим „демократична ваксина“, като тази през 1989 г. от ЦРУ !!!

  • 001 Anonimen 20.08.2020 15:12

    Ей, като прочетох тази статия и ми стана много жал за нашите третополови тролове, за западналите гейтаци и за онези фармацефтични акули, дето заедно със СЗО организираха и дирижираха цялата тази истерия около този нищо не различаващ се от сезонния грип вирус с цел да усвоят колосални финансови ресурси за сметка и на гърба на човечеството, като с това доведоха до колосални разрушителни последствия и разрухата на обществените механизми и световната икономика !!! Сега, руснаците направо им бръкнаха с разтворена боксова ръкавица в алчните им задници и са на път да им занулят печалбите, дето си ги планираха !!! А нашият катил, Д-р Симидчиев каза, че не би си сложил руска ваксина , Оксфордска ваксина , защото ТЯ била „демократична ваксина“, като тази, която ни сложиха през 1989 г. от ЦРУ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак