Свързани новини

25.04.2009 11:46

Миков: "Ще платим богато за информация за отвличания!"

Видян 2402 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Държавата има готовност да плати „богато” за информация относно престъпния бизнес с отвличания!", заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков по Дарик радио, цитиран от БГНЕС.


Тези престъпления се случват навсякъде по света, но България е далеч от ситуацията в Мексико и Колумбия. Според Миков се изискват редица мерки, за да се спре бизнеса с отвличания – и организационни, и технически, и законодателни. „Трябва бързина на реакцията. Убеден съм, че в следващия парламент ще бъдат предприети нужните мерки”, коментира още Миков. Министърът не скри, че проблема с изтичане на информация от МВР седи и пред тези и при други престъпления. „Постоянно се натъкваме на такава. Ако имаме данни за хора, които изнасят информация предприемаме незабавни мерки – разместване, контрол на информацията. Дали изтича директно към похитителите или чрез медиите няма значение”, каза той. Той уточни още, че престъпниците вече са твърде умели в прикриването на следите, които могат да послужат за доказателства.
Денонощно служителите в МВР работят по последния добил публичност случай на отвличане – този на бизнесменът Вене Сотиров. Това може да се случи на всеки по една или друга причина. Такива случаи е имало и в миналото, добави Миков. Той отказа да влиза в детайли и каза, че „трябва да бъдем оптимисти. И да вярваме, че държавата е по-силна”. Министърът коментира и подадения през седмицата от Яне Янев списък с участниците в две престъпни групи в София. По думите на Миков всъщност Янев не е дал имена. Той разкри, че поне две от имената в този списък са вече покойници. „Единият е покойния Джиджи (бел. ред. Йордан Цонков), а другото лице е починало преди две години. Нищо полезно няма в тази информация”, каза той и призова Янев, ако наистина иска да помогне, в конкретен разговор да даде показания пред полицията. „Медиите са пълни с имена и версии, много е лесно някои да каже – тези са, а е трудно да се съберат доказателства, адекватни в прокуратурата”, отбеляза още Миков. Относно разследването за отвличането на бизнесмена Киро Киров и съмненията в медиите за истинността на отвличането му, министърът каза: „Много версии има в медиите. Не ми подхожда да ги разпалвам, нито да ги опровергавам. Във всяко такова престъпление има елементи, които внасят смущение в разследването, например връзки в миналото”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете