Свързани новини

13.08.2020 13:08

Манолова оспори типовия договор на КЕВР за свободния пазар на ток

Видян 1919 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предстои токов удар за 254 хиляди малки фирми и обществени институции за излизането им на свободния пазар на ток от 1 октомври.  От „Изправи се.БГ” оспорваме типовия договор на КЕВР, защото той защитава само доставчиците на ток, не и бизнеса и малките потребители.


Това каза в онлайн обсъждането на КЕВР по типовия договор за продажба на електроенергия на свободния пазар лидерът на гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова.


Излизането на свободния пазар касае общини, общински дружества и администрации, болници, медицински центрове, стоматологични клиники,  строителни фирми, сервизи, училища, университети, детски градини, магазини, цехове, заложни къщи, туроператори, рекламни, погребални и други агенции, счетоводни къщи, фондации, ловно-рибарски дружества, всякакви видове офиси, еднолични търговци, събирателни дружества, ООД,ЕООД, малки и средни фирми и др., голяма част от които изобщо не знаят, че след 17 дни трябва да започнат сключване на договори за доставка на ток с избрано от тях ЕРП, по все още неясно какви  тарифи, договор и условия и т.н.


Манолова  посочи, че само за месец – от 1 септември до 30 септември 2020 г. - 254 хиляди фирми и обществени институции трябва да сключат договори с досегашния си или с нов  доставчик на ток, което прави по над 11хиляди договора, които да се сключват на работен ден. КЕВР не направи широка информационна кампания и подготовка с реалния бизнес и институции за предстоящото излизане на малките фирми на свободния пазар на ток, клиентите предварително нямат получен типов договор, за да се запознаят и това ще създаде смут, хаос, обърквания, много по-висока цена на тока за несключилите нови договори, а за много от тези фирми – в контекста на икономическата криза – и фалити, каза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец