Свързани новини

12.08.2020 19:08

Мажоритарен вот ли е изненадата на Борисов?

Видян 4667 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно ли е пред парламента утре, където е повикан от БСП за изслушване, премиерът Борисов да поиска всеобщ мажоритарен вот срещу оттегляне? Това е темата, която обсъждат по върховете на властта.  След като бъде променен Избирателният кодекс, той щял да подаде оставка и да се отиде на предсрочни избори. 19 минути се обърна за коментар към него и други лидери в ГЕРБ, но не получи отговор. На няколко пъти в миналия и този парламент властта се опитва да разиграе картата с мажоритарния вот. Така хем да партнира, хем да отнеме на Слави инициативата, предвид даваните от социолозите около 20% за новата партия на Трифонов. Положението обаче не е като преди. В момента, след избухването на нестихващите 35 дни протести, ГЕРБ рискува да предизвика гласуване всички срещу генералската партия. Така тя може да остане без представителство в Народното събрание, колкото и пари да изсипе за изборите. Мажоритарното гласуване може да превърне в анклави районите с преобладаващо и компактно турскоезично население, което пък крие огромен риск от етнически конфликт. 


 Повече от час след публикуване на текста, Борисов отговори на въпроса ни, че няма да внася такова предложение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 13.08.2020 13:06

    Управляващите на чело със сикаджията станаха партизани и минаха в нелегалност. Въпросът е защо продължават да получават огромните си заплати и бонуси като не изпълняват конституционните си задължения? Преди 3 г може и да са избрани от 1 милион заблудени или клиенти, но към този момент едва ли имат и на половината поддръжници

  • 002 Anonimen 13.08.2020 11:48

    Никъде по света няма такъв дебелокож,алчен за власт и пари диктатор.Втори месец българите искат този и каскета да си тръгнат и то завинаги от погледите на хората.Да натикаш държавата си в тресавището на най бедните в Европа и да се правиш на глух и кьорав за процесите които текат в държавата,е идиотско невежество.

  • 001 Anonimen 13.08.2020 04:29

    Богатите също плачат – имайте го предвид. Идва ред на нашите алчни управленци, колкото и да си мислят, че са измислили перфектните схеми за укриване и изпиране на мръсните си милиони, откраднати от българските и европейските данъкоплатци.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева