Свързани новини

10.08.2020 14:38

И Мария Габриел в премиерската рулетка

Видян 6276 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Името на еврокомисаря по образование, наука и технологии Мария Габриел влезе в премиерската рулетка за евентуален наследник на Бойко Борисов, ако се прави второ правителство в рамките на този парламент, а не предсрочни избори. Така се разчитало на връщане на подкрепата от ЕС към правителството, която в момента клони към нула, което лесно се разчита в подкрепата за протестите у нас от водещите медии, включително правителствените и обществените, в ключовите страни на Съюза, плюс официалните позиции на Брюксел. Малко вероятно изглежда обаче правителството на Европа, чието съставяне и наместване преди година струваше толкова нерви, усилия и безсънни нощи, да бъде позволено да се размества заради удобството на премиера Борисов. Още повече, и в миналия състав на Европейската комисия властта ни вече причини главоболия в Брюксел, след като Кристалина Георгиева напусна поста си на заместник-председател и ресора Финанси, за да се пробва неуспешно за шеф на ООН, а после да намери пристан в Световната банка и да финишира в МВФ. От цялата рулетка България остана и с второстепенен ресор в европравителството. Напускане на Габриел отново ще удари по националните интереси, понеже сегашният ни ресор е престижен, а апетитите към него никак не са малки. За разлика от Георгиева и предшественичиката й Кунева, Мария Габриел има и друг проблем: нейният рейтинг в България никак не е висок. Тя няма и резерв, откъдето да трупа точки. Както и капацитет за длъжността министър-председател, особено в криза. За разлика от другите кандидати за позицията като недолюбвания от своите Томислав Дончев и неговата дясна ръка и ползваща се с нулево доверие в ГЕРБ и неголямо в обществото Деница Сачева, партийците поне имат Габриел за своя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 11.08.2020 13:54

    този Жендър-за премиер, а Ангелкова за вице.Тогва всички ще е изпедерастим

  • 006 фиаско 11.08.2020 09:28

    Мутрата сам си е сътворил блатото, в което битува- счетоводителката на ортака си мутра от тъмното минало Теменужка министър на енергетиката, ъкащата и акащата секетарка на трагичната ирландска пастирка министър на външните работи, соросоидно философче задочник разпределя еврофондове, вечна номенклатурна хиена бюджетар оправя МЗ, младежки ДПС лидер с диплома от Свищов 10 г опрасква МФ и всичките му подопечни агенции, парадокса на правото дребничкия клоун Данито Кирилов министър на правосъдието, прочутата пекинска патица от Виетнам специалистка по поцинковани кофи шеф на НС и №1 в мутроландията България, шофьор и охранител на мутри шеф на МВР.....

  • 005 Anonimen 10.08.2020 22:05

    Поне ще си имаме тъпа дъска за гладене.

  • 004 Anonimen 10.08.2020 18:42

    Нищо ѝ няма на шията, паратироидът е проблемчето на тази женка.Проблемче с паратироида, проблемче с психото твърди науката.

  • 003 Anonimen 10.08.2020 18:38

    Могат да включат и Гинка Върбалакова.И тя е с IQ на кокошка, като горе-набелязаните премиерки.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей