Свързани новини

21.07.2020 11:42

Със 124 „против”: кабинетът Борисов 3 оцеля след петия вот на недоверие

Видян 1669 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петият вот на недоверие към правителството не мина в парламента. Той беше внесен от БСП, а темата беше „Провал в политиката за противодействие на корупцията”.

Управляващата коалиция плюс партията на Веселин Марешки подкрепиха кабинета „Борисов” 3.

124 депутати гласуваха „против” вота на недоверие, 102 - „за”, 11 - „въздържали се”.


 Управляващата коалиция гласува против вота на недоверие. "Против" гласуваха 94 народни представители от ГЕРБ. 21 бяха гласувалите "против" от "Обединени патриоти".

8 независими народни представители гласуваха "против" вота. Така гласува и 1 депутат от "Воля", а другите 11 гласуваха с "въздържал се".

77 депутати от БСП гласуваха "за" вота на недоверие, 24 народни представители от ДПС също подкрепиха недоверието към Министерския съвет. От независимите народни представители 1 подкрепи вота на недоверие, предаде Фокус.


Сега, според управляващата коалиция, могат да започнат и разговори за персонални промени в Министерския съвет.

„Гласувах „против” по три основни причини. Първата се нарича - лъжа. Втората се нарича - глупост, третата - се казва омраза. Вие с вашия вот на недоверие излъгахте младите хора, които ходят по улиците на България. Излъгахте, че го правите заради тях. Нищо подобно. Правите го заради вашата неосъществена лидерка", заяви след гласуването депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

„В основата на това пъклено дело е самоизяждащата се БСП. Формулирайте час по-скоро вашите представи за по-добър живот и ги подложете на обществено обсъждане. Истинската демокрация не се гради с насилие и кръв, а чрез бюлетините, които гражданите ще пуснат в урните”, заяви Спас Гърневски.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.07.2020 12:01

    Нямаше как да мине. Герберите и патриотите обещаха да гласуват по съвест, а фесовете от ДПС и ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ винаги са си живели на семейни начала. А съвестта на повечето нашепва, че втори път няма да седнат на банките !!! Този вот е политическа гаргара и закъсняло действие с нулева ефективност. Вирусът на недоволството, вече премина от трахеята към дробовете. Оставка!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.