Свързани новини

17.07.2020 11:39

Надявам се да постигнем споразумение: Борисов в Брюксел

Видян 1476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Искрено се надявам въпреки различията днес да имаме вече постигнато споразумение”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на влизане в сградата на Европейския съвет в Брюксел. Днес и утре държавните и правителствените ръководители обсъждат Планa за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента „Следващо поколение ЕС“.

Преди началото на извънредното заседание премиерът Борисов подчерта, че днешната среща на европейските лидери е изключително важна за приемането на Многогодишната финансова рамка – Кохезионна и Селскостопанска политика, грантове, заеми, условности.

Планът за възстановяване на Европа беше представен от Европейската комисия на 27 май. На 10 юли председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи основните цели на ЕС - отстраняване на щетите, причинени от COVID-19, реформиране на европейските икономики и трансформиране на европейските общества.



Холандският премиер Марк Рюте заяви, че шансовете на Европейския съюз да постигне споразумение за фонда за икономическо възстановяване от коронавирусната криза на започващата днес двудневна среща на европейските лидери в Брюксел са "под 50%", предаде БНР.

Холандия е една от държавите, които се противопоставят на пакета за възстановяване от пандемията в размер на 750 евро, предложен от Европейската комисия и подкрепен от Франция и Германия.

Въпреки това Марк Рюте настоя, че той не е "лош човек", а просто желае да види реформи.

От своя страна президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е "уверен, но предпазлив" относно шансовете за постигане на споразумение по програмата на ЕС за икономическо възстановяване.

Говорейки пред репортерите преди срещата с други европейски лидери той подчерта, че трябва да се намери компромис, като добави, че "следващите няколко часа ще бъдат решаващи за нашия европейски проект“.

Франция и Германия приеха обща позиция по този въпрос, посочи Макрон.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред