Свързани новини

13.07.2020 10:36

Дончев: Не обмисляме оставка на кабинета

Видян 1011 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не обмисляме оставка на кабинета” . Това заяви в ефира на „Здравей, България” вицепремиерът Томислав Дончев.


„Свободата на демокрацията работи чрез институциите. Няма как да имаме свобода и демокрация без институции и правила. Отнасям се с респект и внимание към всяко гражданско искане, включително и извикано на площада под Министерски съвет. Демокрацията е това. Винаги ще има някой недоволен", каза Дончев.


„В такава ситуация политиците трябва повече да слушат и по-малко да говорят. Имаме типичен сблъсък на партиен и държавен интерес. Не очаквам да загубим депутати, ако протестите продължат. Организирането на протест в подкрепа на действащо правителство е странен жанр, но имаше повод – приемането на България в чакалнята”, поясни той.


На въпрос дали влизат в ситуацията на Орешарски, Дончев посочи, че генезисът на този кабинет е бил различен. „При Орешарски нещата бяха различни. Този кабинет беше сглобен от всички отломки, останали в Народното събрание. Тогава ние бяхме водеща политическа сила. Това беше правителство на инат. Искането сега е за повече свобода, демокрация и справедливост. Това винаги е актуално и легитимно“, поясни Томислав Дончев.


„Не мога да разбера защо, когато арестуват действащ зам.-министър  всичко е наред, а когато има проверка по отношение на президентски съветник, не е добре. От години говорим колко е сериозна корупцията в България и когато някой предприеме конкретни действия за борба с корупцията, е лошо”, поясни вицепремиерът.


Той коментира и превишили ли са правомощията си полицаите. „Болно ми е, когато се стига до ситуация, при която едни български граждани се налага да е бият с други, особено, ако едните са с униформи. Тече проверка, която ще установи има ли нередни действия от страна на полицейски служител. Няма как, ако един полицай е нападнат, да не отвърне”, поясни Дончев. И заключи, че има конкретни неща, които трябва да направят до края на мандата.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Тома Пържолник 13.07.2020 10:59

    Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че правителството не обмисля да подава оставка заради започналите от миналата седмица протести срещу властта и главния прокурор. Той подчерта, че подхожда с уважение към недоволството, и допълни, че се надява гражданската енергия да не се разпилява, а да роди водач, който да постави искания.Сами разбирате, драги сънародници, че трябва да мисля за СВОЕТО БЪДЕЩЕ! Знам, че шайката ще падне от власт, ама съм свикнал на месено и увесено, затова се подготвям отдалече: говоря и тако, и овако!Обичам пържолите!

  • 003 Bеличко Bелянов - Чичето 13.07.2020 10:41

    Той и Стамболийски 1923 не мислеше да подава оставка и се дръвчеше с партийната си "оранжева гвардия", но опита острата ми балтия ЛИЧНО!

  • 002 Anonimen 13.07.2020 10:36

    Томи,мазмантийке.......и ти си в престъпния крадлив кюп.Прошка няма да има.

  • 001 Anonimen 13.07.2020 10:17

    Искаме да чуем разказа на униформения, който каза, че му били счупени пръстите на ръката! Как точно е станало! Някой от протестиращите му е хванал ръката, извил му е пръстетата и ги е счупил ИЛИ както униформеният е биел с вдъхновение, се е поувлякъл и си е счупил пръстчетата! Някоя мисирка ще има ли смелост да издири и интервюира пострадалия униформен,казваме униформен, защото униформа може да носи всеки, а полицай е съвсем друго нещо.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци