Свързани новини

11.07.2020 23:07

Оставам, не съм заслужил протести: Борисов

Видян 2443 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В домашно видео в 22,30 ч. с Фейсбук изявление от резиденцията си далеч от центъра на София, където 19 000 души на митинг поискаха категорично оставката на кабинета му, премиерът Борисов обяви, че няма да я даде. Той каза, че не можел да си обясни защо се протестира. Спомена "окървавени полицаи", пропусна пребитите протестиращи. Според него всеки друг на власт ще "счупи" държавата. Неясна остана мисълта му: "Чувам, че след малко ще палят Партийния дом", както и продължението: "през следващите години всички страни вървяха нагоре, а за България имаше 12 мъртви години, застой, плато". В този смисъл, противно на очакванията на финансовия си министър за 3% спад, по които се управлява хазната, премиерът обяви прогноза за 10% спад на икономиката. Финансите ни са изсветлени точно сега, добави министър - председателят. Той отчете, че сме се справили най-добре в Европа с коронавируса при положение, че смъртността от него процентно е пъти над шведската от 0,6% по научните изследвания, а отдавна надмина като дневен брой италианската - при 8,5 пъти по-голямо население на Ботуша, без да се броят емигрантите. Премиерът се сравни с Тодор Живков и изтъкна, че е направил повече магистрали от него. Вместо обобщение, Борисов резюмира, че нищо не задържа ГЕРБ в управлението, освен отговорността. Като човек, който лично разреши провеждането на мачове с пъти по-голям от разрешения брой публика и работата на дискотеки на закрито, а това доведе до бум на заразените в София и Пловдив, също и организатор на контрапротест, той заплаши, че антиправителствените митинги ще доведат до разширяване на обхвата на вируса.  


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тома Пържолник 12.07.2020 08:23

    Оставаме на власт. Няма да даваме оставка. Обичаме да си крадем от държавата, а има още толкова много за крадене!Според нас всеки друг на власт ще "счупи" държавата.А ние крадем редовно и вече не остана мазнинка, както се изказа нашия предводител. Страх ни е , че ще дойдат по-алчни от нас и ще счупят оглозганата държава. А после какво ще правим ние с този голям апетит?

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни