Свързани новини

09.07.2020 13:17

Футболните мачове най-накрая без публика

Видян 2258 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички спортни събития на открито и закрито ще се провеждат без публика, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Решението е продиктувано във връзка с повишения брой на заболели от К19 хора.


Ананиев уточни, че то касае всички състезания и занимания в индивидуалните и отборните спортове на открито и закрито. Това означава, че за пръв път мачове от футболното първенство ще се играят без публика заради мерките срещу разпространението на коронавируса.


Първоначално така беше решено и за двубоите при завръщането на първенството в началото на юни. Тогава обаче привърженици на водещите клубове поискаха стадионите да бъдат отворени и управляващите се съгласиха, като поставиха условия.


Няколко седмици властите не забелязваха, че тези условия не се спазват, но въпреки това позволиха на трибуните да има повече хора (първоначално се допускаше стадионите да са пълни на 30% от капацитета си, а след това беше позволено на 50%).


Темата попадна в центъра на вниманието покрай финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Тогава властите предупреждаваха, че се вземат много строги мерки и че ще се следи за спазването им. На стадиона обаче имаше повече фенове от разрешеното (б.р. по изричното настояване на Бойко Борисов бе разрешено на 12 000 души да гледат мача, вместо позволените от НОЩ максимум 4000), а отделно голяма част от запалянковците не спазваха изискването да са на разстояние един от друг.


Самият Ананиев беше на мача. Два дни след двубоя той отказа да говори по темата. Сега министърът на здравеопазването каза, че си бил тръгнал от стадиона "ядосан до крайна степен".


Впоследствие Локомотив отпразнува бурно с много привърженици спечелената втора поредна купа в Пловдив, което пък доведе до бум на заразените във втория по големина град у нас. Официално петима футболисти на пловдивския тим са с диагноза К19.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.