Свързани новини

08.07.2020 11:17

Давахме на Горанов пачки по €500 всеки месец: Г. Попов

Видян 2954 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Васил Божков извади свидетеля, който може да потвърди, че е плащал такса "помагане" на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов. Това се оказа бившият собственик на  ФК Левски Георги Попов, който се укрива заедно с бизнесмена в Дубай. В 37-секундно видео той разказва как бившият хазартен бос е ходел на срещи в МФ при финансовия министър Владислав Горанов, който лично получавал рушветите в брой. "Чуйте един свидетел, когото не могат да заглушат", пише Божков, след което публикува въпросното видеото.
"Неведнъж се е случвало, беседвайки в кабинета на г-н Божков, той да прекъсне разговора, казвайки, че трябва да отиде на среща с Влади (б.р. Горанов). А нашите обсъждания ще продължат в колата по пътя към министерството. Тръгвайки, той вземаше със себе си предварително подготвен подаръчен плик или слагаше множество пачки с банкноти от 500 евро в якето си и в джобовете си”, заяви Попов в обръщението си.
„Г-н Божков влизаше в Министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него. Срещите му траеха 5, 10 до 15 минути. Излизаше, носейки единствено традиционната си пура", каза още той.

Интересен детайл е твърдението на, че Божков е носел пачки по 500 евро. Досега той показваше банкови извлечения за теглени в левове суми. Именно с банкноти от по 500 евро обаче бяха пълни чекмеджетата в спалнята на премиера Борисов на разпространените от анонимен подател снимки.
Припомняме, че след арестите миналата седмица на приближени до Божков (Славчо Марков и Веселин Балтов),  той заяви, че те са задържани, защото са очевидци на извършени престъпления от Борисов и Горанов. Тогава бизнесменът обеща, че ще покаже човек, когото „не могат да накарат да замълчи“.
В поста от сряда бившият хазартен бос отново твърди, че в България са започнали да "заличават" ключови свидетели по неговия сигнал за плащания рекет към властта.  Божков споменава и "както е видно и от снощната им "акция" по друг сигнал - страхуват се, че истината ще излезе наяве."  Той вероятно има предвид влизането в дома на собственика на Изамет Илия Златанов - свидетеля по Осемте джуджета, който разказа в разследване на Антикорупционния фонд как бизнесът му е взет от бившия шеф на следствието Петър Петров - Пепи Еврото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Чекмеджия 08.07.2020 22:09

    Божееее и сега ако № на банкнотата от 500 евро в пратката се окаже в чекмеджето МУ..... Гошев спиш ли проверявай!!!!

  • 002 Anonimen 08.07.2020 21:53

    Жалко, че дедото на Баце не е знаел хубавата българска поговорка: Гъз глава затрива! или в друг вариант:Лаком гъз, кръв сере! , та да му я предаде.

  • 001 Anonimen 08.07.2020 12:03

    Добре, че не са му взели и пурата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.