Свързани новини

05.07.2020 09:57

Имаме най-чистото море, всяка капка вода ще се пречиства: Борисов

Видян 1920 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Всички населени места вече има такива станции. Това, което сме поели като ангажимент, сме го направили. Предоставяме най-чистото море. Всяка капка вода ще се пречиства. Сигурен съм обаче, че където ме видят, ще ме питат за Радев, а не за пречиствателните станции“, коментира премиерът Бойко Борисов, който откри обновената пречиствателна станция в Китен, предаде Фокус.


Първата копка на разширената станция бе направена през месец януари м.г., а днес тя вече е завършена. По време на днешното посещение на премиера в Китен присъства и министъра на околната среда и водите Емил Димитров, който даде разяснения относно проекта.

„От двата града – Приморско и Китен, посредством помпени системи, канализацията ще достига дотук. Минава през няколко етапа. Чрез контрола на системата може в реално време да се наблюдава как се пречиства водата, какви са параметрите ѝ, а зимата да се ограничи обемът на работа, предвид по-малкия брой жители“, обясни Димитров.

Министърът даде информаия и относно друг бъдещ проект, който предстои да се реализира и касае допълнителни 3 язовира, които да водоснабдяват Черноморието.

"Много бих се радва, ако се случи. Това е инициатива на управителите на всички ВиК по Черноморието. Целта е не само Камчия и Ясна поляна да го захранват, а да има още 3 язовира, посредством които за следващите 10-12-15 години да има вода за всички. Това ще помогне както на жителите, така и на бизнеса“, заяви Димитров.


На въпрос на министър-председателя, свързан с това дали вече има туристи, присъстващият кмет на Приморско Димитър Германов отговори положително.

„Пълни се. Основно са български турсити. На фона на тази криза, при нас е относително добре. Изключително професионално е отношението на турситически бранш и на Общината“, посочи Германов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 НАЗАЕМ: 05.07.2020 15:19

    Професор Кантарджиев: „Сперед нови изследвания у нас циркулират 35 щама на КОВИД-19.” Ето и някои от тях: Щамът Борисов, щамът Пеевски, щамовете Гешев, Цацаров, Горанов, Караянчева, Кирилов, Захариева, Ангелкова, Дариткова, Мутафчийски ... ДЪРЖАВА С ИСТИНСКА КОНКУРЕНТНА СРЕДА – 35 ЩАМА СЕ БИЯТ ЗА ЖИВОТА НА БЪЛГАРИНА ...

  • 003 Anonimen 05.07.2020 15:18

    Пенсионери от Велинград благодарили на Борисов и ГЕРБ за щастливото детство, което са имали! - Ама ние тогава не бяхме на власт! казал Борисов. - Е именно, затова де ! казали му пенсионерите!

  • 002 ОПГ ГЕРБ “ Групировка за Екстремно Разграбване на Булгаристан“ 05.07.2020 13:25

    "Черноморието ни е слабо засегнато от корона вируса. Водата е чиста", отбеляза травестит Ангелкова. От тази куха лейка, само Дани Кирилов и Буда Бухалков са по-тъпи !!! Слава Герберистану !!! Героям слава !!!

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 05.07.2020 13:24

    Травестит Николина Николова-Ангелкова, непрекъснато обогатява ролята си на министър на туризма с нови трагикомични изказвания и действия. След като неотдавна великодушно "разреши" тази година лятото да продължи до октомври, в петък тя призна, че летният сезон ще бъде много тегав, но и отбеляза, че е "по-добре лош сезон отколкото никакъв" !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще се чувствате толкова леко

Днес ще се чувствате толкова леко, сигурни в себе си, но