Свързани новини

03.07.2020 12:07

Президентът ще публикува чата с Бобоков, ако Гешев не го направи

Видян 3037 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев ще публикува целия чат с бизнесмена Пламен Бобоков, ако прокуратурата не го направи. Това обяви в ефира на Би Ти Ви главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов. „Пусната е само едно от съобщенията на Бобоков. Въпросът е защо“, попита Стоянов. „Аз не виждам топла връзка между Румен Радев и Пламен Бобоков. Получавам по 20-30 обаждания на ден за среща с президента. Нямам представа какво човекът отсреща ще иска. Прокуратурата показва само този чат, за да се правят манипулации. Спецпрокуратурата обаче ще остане разочарована. Всеки чист бизнес трябва да бъде подкрепян от институциите, както и от посланиците ни. Едва ли има зависимости, които се опитват да се внушат“, каза още Стоянов.

Всичко дойде след като прокуратурата пусна само една реплика на Бобоков. На 29 септември 2019 г. бизнесменът пише: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".
 
Президентът и бизнесменът си разменят и други съобщения, които обаче са заличени от прокуратурата. От държавното обвинение прилагат и разпечатка от изходящи и входящи съобщения от телефона на Бобоков, от която става ясно, че си е писал със съпругата на президента Десислава Радева. "Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия. Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава", посочваха от прокуратурата, но не обясняваха, че всъщност това е само една извадена реплика.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв