Свързани новини

02.07.2020 14:09

Мигранти вместо туристи в Синеморец и по Странджа - Сакар

Видян 10637 пъти | Коментари 7
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Групи „бежанци” плъзнаха отново от Турция към България през Странджа. По информация на 19 минути от мястото на събитието, една от тях е била прихваната в Синеморец – любимо морско курортно селище в крайния юг на Черноморието ни.
Каналджиите използват шума около политическите скандали със записи, снимки и есемеси, около лъжливо завишаваните бройки на новозаразените с коронавирус, и влизат необезпокоявани в родината.
Интересното е, че „бежанците” се правят на туристи, при липсата на туристи, като говорят на английски, а не на родните си езици, разказват местните хора. Обменят пари, твърда валута, за да не се издават, пазаруват. Създават имиджа на курортисти.
Те проникват през горите на Странджа, онези, които още не са изсечени от върлуващата необезпокоявано из планинския район с уникална растителност дървена маса, с която ГЕРБ не иска да се справи вече 11 години, откакто е на власт, въпреки многократните медийни аларми, включително и от 19 минути.
Активността е от последните 20 дни, разказват още скандализираните крайморци.
Докато летуват и отдъхват по морето, мигрантите изчакват свръзка за транспорт през страната ни към Западна Европа, която е тяхната дестинация. Както е известно, поради процъфтяването на нашата република, дори те не желаят да остават в нея, а бързат да избягат.
Причината да се стълпяват в най-южния курорт е, че на Китен има КПП, където трудно пробиват, разказват екперти от Гранична полиция.
Край Свиленград в неделя граничари заловиха 21 нелегални мигранти, при Любимец също, за преминаване се използва Сакар след алармата на 19 минути.
Двама български граждани, съпричастни към случая, са задържани за 72 часа.
Задържаните са само мъже, сред които има и непълнолетни граждани. Те се самоопределят като афганистанци, въпреки че проверките по самоличността им все още продължава.


Снимка: Otbivki.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 05.07.2020 21:51

    Бургаския канал за трафик на мигранти се активизира но шефа на РДГП продължава да заема поста .Да припомним на ръководството на МВР ПРИ ПОДОБНО АКТИВИРАНЕ БЕШЕ ОСВОБОДЕНО ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НаГДГП и по разпореждане на премиера безаповядано и това на РДГП Бургас също да бъде освободено .Благодарение на лобизма гл.сек МВР кОСТОВ И ЕКС мвр Бъчварова не се изпълни примиерската заповед .Не е късно заповедта на премиера да се приведе в изпълнение .

  • 006 Anonimen 05.07.2020 21:41

    Докато СФС СМВР протестират мигрантите атакуват плажовете по южното черноморие изчаквайки транспорт от каналджийте за извозване към София .

  • 005 Anonimen 05.07.2020 21:35

    Бургаския канал за трафик на мигранти се активизира но ръководството на РДГП Бургаснеобезпокоявано бездейства .

  • 004 ПЕНСИОНЕР 03.07.2020 09:09

    Интерпол да идват и да ги прибират поред.От горе на долу.Те ги знаят кои са.

  • 003 Anonimen 03.07.2020 09:00

    ГЕРБ се хвали ,преди да се осере

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци