Свързани новини

24.06.2020 10:00

97,7% от случите с К19 у нас са останали неoткрити, сочи пловдивското проучване

Видян 2184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 15 юни 2020г. Главният здравен инспектор, доц. Ангел Кунчев представи резултатите от проведено в Пловдив представително изследване. То имаше за цел да покаже колко от хората са срещали с вируса, а градът беше избран именно заради средно статическото му представяне до момента. Резултатите от изследването показаха, че при едва 2% от населението се откриват антитела, което автоматично доведе до заключението, че нито може да се разчита на групов имунитет, нито сме изкарали Ковид през февруари.

Това изследване, обаче показа и няколко други факта, които от своя страна повдигат въпроси и на които не беше обърнато особено внимание, предаде сайтът Право и здраве.
Ако 2% от жителите на Пловдив са се срещали с вируса, при население 347 851 души, по данни на НСИ, това означава, че броят на реалните случаи е бил около 7000. Към 15 юни броят на регистрираните случаи, в цялата област Пловдив е 104. Няма данни колко са регистрираните заразени само в град Пловдив, но дори и така резултатите са показателни. Обобщено -структурите ангажирани с проследяването на заболяването са успели да открият 1,9% от всички случаи.
И понеже в Пловдив има средна за страна заболяемост резултатите може да се разгледат и на национално ниво. Ако 2% от 7млн. са заразени, реалният брой на срещналите се вируса е 140хил. , от които компетентните органи са успели да установят 3341 към 15 юни. Или, обобщено 97,7% от случите на Ковид у нас са останали нерегистрирани.
Ниският процент на хората с антитела, в сравнение с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева