Свързани новини

23.06.2020 17:51

Германия ни връща българите от кланица, след като ги зарази

Видян 2637 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Чудесен пример за европейска солидарност даде Германия, която реши да върне българите, които зарази в кланица, въпреки че те са зарезени на нейна земя. Нашите хора твърдят, че при пристигането си са минали тестове и всичко е било наред, което могат и да докажат.


Пред федералната информационна агенция ДПА обаче регионалният премиер на западната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия, която бе най-засегната от коронавирус, но се оправи -  Армин Лашет обяви крути мерки. Това е и първият случай, в който регион връща карантина, макар и само в малко градче - огнището в Гютерсло. То е „най-голямата поява на инфекцията“, наблюдавана в Северен Рейн-Вестфалия и в Германия изобщо, каза Лашет. Над 1500 работници са с положителен тест за коронавируса по данни от снощи.


Трябва да се има предвид, че при карантината в Северен Рейн Вестфалия с десетки хиляди заразени и хиляди починали, въпреки уверенията на нашето правителство, че при нас мерките са били най-леки, нито бяха затворени паркове, нито имаше КПП между градовете – движението беше свободно. Безконтролно се преминава и границата на региона със съседите Белгия и Холандия, без никакъв контрол – както граничен, така и медицински, научи 19 минути от свои агенти на място.


В кланицата и месопреработвателен завод на компанията Тьонис работят българи и румънци, специално привикани след падането на общата карантина в провинцията и в държавата. 


Върнатите ограничителни мерки ще наложат да бъдат затворени фитнесите, кината и питейните заведения, както и да бъдат отменени редица културни събития.


Лашет обеща и полицията да следи за спазването на домашната карантина на хилядите работници на Тьонис, като при нужда ще бъде използвана сила, отбелязва ДПА.



Районът на Гютерсло ще остане под карантина само седмица - до 30 юни.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей