Свързани новини

21.06.2020 08:06

Пернишки поток излиза от употреба: 27 млн.лв. на вятъра

Видян 20505 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спасителният водопровод за Перник,  за който правителството плати 26,5 млн. лв. с ДДС, излиза от употреба, пише Сега. Очаква се съоръжението да спре да се ползва трайно през следващата седмица. Така Пернишки поток влезе в употреба за 3 месеца. Припомняме, че водната криза в миньорския град започна в края на м.г., а водата по тръбата тръгна на 24 март т.г.
Нуждата от новия водопровод отпада още преди да е приключило актуването му т.е той е незаконен. За окомплектоването на всички актове и документация бе даден 6-месечен срок, като от ВиК Перник смятат, че ще успеят да се вместят в него. След оформянето на документите съоръжението ще бъде прехвърлено като актив в частта си на територията на СО - към Софийска вода, а в частта, която попада на територията на област Перник - към ВиК Перник. На фона на доброто ниво на язовира предстои да бъде обсъждан и въпросът дали да бъде възстановявано промишленото водоподаване от Студена.
"Очаква се изцяло да спрем ползването на софийската вода", съобщи за Сега шефът на дружеството Борислав Иванов. Според него този дебит в момента не е нужен, защото язовирът е достатъчно пълен и може да се ползва.
Напомняме, че по-рано  строителния инженер Владимир Павлов заяви, че сумата отделена за Пернишки поток е силно завишена. „Реалната себестойност на тръбопровода е около 5 лн. лв.  (5 пъти по-малко от крайната цена), посочи експертът, който има огромен опит в изграждането на подобни съоръжения.

 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Васил Божков пита хората трабва ли да подадат оставка Борисов и Горанов 21.06.2020 10:56

    Васил Божков пита хората трабва ли да подадат оставка Борисов и Горанов https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/posts/172758740948771 В продължение на два дни хората ще могат да гласуват с "Да" или "Не" в анкетата на Божков. Само за 10 минути на въпроса вече бяха отговорили над 1 500 души, а огромен процет от тях са отговири с "Да". Бившият хазартен бос публикува нова анкета в профила си във Фейсбук. Този път пита дали премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов трябва да подадат оставка. Ето какво написа тази сутрин Божков: "Нагли са и не подават оставка. Трябва ли лицата Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов да бъдат отстранени от длъжност във връзка с разследване за рекет и злоупотреба с власт #БъдетеСмели" В продължение на два дни хората ще могат да гласуват с "Да" или "Не" в анкетата на Божков. Само за 10 минути на въпроса вече бяха отговорили над 1 500 души, а огромен процет от тях са отговири с "Да". https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/posts/172758740948771

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби