Свързани новини

10.06.2020 12:06

Как имоти на починала жена станаха собственост на жители на Факултета

Видян 3257 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четири апартамента в София и 2 в Плевен. Отделно земи, гори и солидни спестявания. Това е притежавала бившата лекарка Нанка Калчева.  89 годишната жена имала само един племенник, с когото не подържала връзка. Живеела сама в единия от апартаментите си в „Овча купел”.  Мислила да ги остави на  държавата, до месец март тази година, когато се озовала в Пирогов, разказва наемателят й Десислав Крумов.

„Някой я бута или пада по стълбите. Това е, което тя ми разказва. Откарват я в Пирогов и тя ми се обажда и ми казва, че е на деветия етаж в травматологията”, разказва Десислав.

В „Пирогов” лежи само три дни, след което изчезва. Изписана е от непознат мъж и е закарана в апартамент в „Обеля”.

„Дошли хора - интелигентни роми, които са я взели и са й казали, че ще я водят да гледат нея и майката на министъра на здравеопазването в една къща”, казва още Десислав.

Възрастната жена разказва, че санитарка от болницата я свързва с тези хора.

„Тази санитарка, явно се е обадила на тези хора, не знам кои са. И като я изписват, взимат я от Пирогов, не я прибират в дома й в „Овча купел” където тя е живяла до онзи ден, а я карат в незнайна посока”, добавя Крумов. По телефона Нанка твърди, че се намира в „Обеля”, но не знае точния адрес. Разказва, че разговорите й се подслушват и не й е позволено да разговаря с близки и приятели.

Възрастната жена  започва да вдига все по-рядко телефона си и да се държи неадекватно, твърди наемателят. След това телефонът на пенсионерката се изключва и не се включва никога повече. Наемателят се усъмнява и подава сигнал в полицията, че е отвлечена.

Разследващите започват да търсят изчезналата възрастната жена. Откриват я в „Обеля”, в  общинското жилище на санитарката Мария Илиева от травматологията на Пирогов. Там тя работила от 21 години и спечелила доверието на ръководството. Преди да изчезне,  имотната пенсионерка лежала в отделението при нея и я помолила да я гледа, твърди хигиенистката.

Мария Илиева разказва, че Нанка я моли да я гледа, за което ще спечели апартаменти. „Казах й че ако желае мога да я взема вкъщи, защото имам свободна стая, в която тя би могла да бъде”, разказва Мария.

Възрастната жена  живее в дома на санитарката около месец. Междувременно в 9-то Районно постъпва сигнал, че пенсионерката  крещи и вика за помощ от апартамента.

„Била е блъсната много лошо и е паднала на краката си и няколко дена е стенела от болки. И от това викане и крещене, са идвали от полицията по сигнал на съседи”, разказва Десислав.

Случаят става още по-заплетен . След случайното падане,  в началото на миналия месец, пенсионерката умира. Засега неясно при какви обстоятелства. Дни преди неясната смърт се оказва, че апартаментите й в София вече не са на нейно име.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.06.2020 13:55

    Призовавам властите да озаптят най-после тази циганска имотна мафия, докога ще ги търпим тези измамници?!!!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.