Свързани новини

09.06.2020 12:28

Няма 2ра вълна, но Кунчев ще поиска удължаване на извънредната епидемиологична обстановка

Видян 2713 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев ще поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на месеца. Това заяви самият той пред NOVA в Пловдив.


Изказването му идва на фона на само 15 души в интензивни, НЯМА 2ра вълна.


Според Купчев извънредната епидемична обстановка трябва да остане, тъй като ако тя бъде премахната няма да има основание за налагане на граничните мерки. И увери, че ако това се случи няма да бъдат въвеждани нови ограничения.
„Заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен, където се появяват нови огнища, основно в болници и предприятия, се налага удължаване на мерките”, заяви Кунчев пред БНТ. Според него това е наложително, заради новото разпространение на заразата. Това означава, че здравният министър Кирил Ананиев ще продължи да има абсолютната власт да налага каквито мерки поиска в опит да се спре разпространението на Covid-19.
Припомняме, че миналата седмица премиерът Бойко Борисов обеща извънредната епидемиологична обстановка да приключи на 14 юни.



 


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Трети закон на г-жа Паркинсън: 09.06.2020 13:07

    рети закон на г-жа Паркинсън: "Всяко разклащане на Властта на суджуците, асансьорите, терасите, къщите на тъщите, къщата МУ в Барселона, водомора, боклукомора, гладомора, сектата «Свидетели на SARS-CoV-2»... води до покачване на случаите, обявени за заразени със SARS-CoV-2 ."

  • 002 Анна Заркова 09.06.2020 12:43

    Запечатват земеделското министерство – един от началниците му заболял внезапно от Совид – 19. Има ли някой, който не се сеща защо така изненадващо омаломощеният от щаба вирус избра това място? Ако има, той не е чул записа с указанията на министърката към земеделците: да си траят за измамите и грешките, та да не чуят европейците, че ги крадем! Предполага се с голяма степен на достоверност, че под карантината в запечатаното министерство ще унищожат уличаващите ги в корупционни престъпления документи. Не ли? Или да? Как смятате? А искате ли да помолим прокурорите да влязат в запечатаните канцеларии и да видят кое как е? При това не ги грози зараза. Ни най-малко. Премиерът нали каза, че у нас се произвеждат в изобилие най-яките защитни маски и облекла.

  • 001 Anonimen 09.06.2020 12:37

    Разклащането на властта на Мутрокрацията налага отново карантинен затвор на обитателите на подмандатната територия, нали?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете