Свързани новини

02.06.2020 09:25

5000 площадки за боклук преди мен: Ревизоро

Видян 3412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Очаквам атаки и към новия си зам. Славея Стоянова”, пред БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро. Той посочи, че „Стоянова е човекът, който най-дългогодишно се занимава с отпадъците в МОСВ, тя сои в основата на издаването на всички санкции, помогна за спирането на ТЕЦ-ове, мощности”, подчерта той.


„Всички данни, които са изпратени на прокуратурата по аферата с боклука, ги е изготвила Стоянова. Цялата процедура по отправянето на заловените в Бургас и Варна с отпадъци от България към Италия ги проведе тя”, уточни министърът.


„Знаем на какво подлагаме новият зам.-министър, понеже аз също съм го преживял. Вие утре ще чуете какво ли не, но истината е, че има безжалост и безпощадност към хората, които се издигат само защото са добри експерти”, заяви Ревизоро. „Предупредих я, че от утре животът й става различен.


Никой не може да провери 5 хиляди площадки, защото разрешителните им са раздавани на килограм. Те може да са работили 1-2-5 години, но след това да са разпродали всичко и ние им даваме разрешително да внасят отпадък, а те нямат капацитета да го преработят. Тези дни очакваме да дадем разрешително на огромна площадка, която да събира повече отпадъци от този на град София”, допълни Димитров. Всички отпадъци от град София са 25 хил. т., и изведнъж идва човек, който иска да внася от чужбина почти 25 хил. т., да видим как ще протече това бъдещо производство, допълни министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец