Свързани новини

01.06.2020 15:06

29 млн. от хазната за клана на министър

Видян 22972 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    28 590 170 млн. лв. са усвоили фирмите на бащата на министъра на туризма Николина Ангелкова и на съдружника на съпруга й от джоба на данъкоплатеца, докато тя се подвизава на високи обществени длъжности като ръководител звено и заместник-министър на регионалното развитие и шеф на АПИ, а после като министър на транспорта и на туризма, разкрива с документи Биволъ. Потърсихме за коментар медийния съветник на министъра още в неделя, но не получихме каквато и да било информация до редакционното приключване на броя. А темата е гореща. Още повече, от дейността на част от фирмите в клана се облагодетелства и братът на еврокомисаря Мария Габриел, който прави 109 000 лв. от купуването на невъзможно ниска цена на апартамент от дружеството и го завърта с огромна печалба.
Ето какво сочи разследването на Биволъ по общодостъпните данни от Агенцията за обществени поръчки:“ Фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили обществени поръчки за близо 13 милиона лв.(12 815 580 лв. – б.р.)
Панайот Николов Панайотов е съсобственик на Графит Комерс ООД, регистрирана в Кърджали.  Обществените поръчки спечелени от тази фирма (вкл. и в консорциумите Женда ДЗЗД и Баните ДЗЗД, в които фирмата има малък дял) са основно за строителство и ремотни на пътища и мостове. Общата сума е 11 855 469 лв. Това показва справка в данните от регистъра на Агенцията за обществени поръчки. Отделно от това, обединението БГ ГРУП 2010 ДЗЗД с 50% участие на Графит Комерс е спечелило поръчки за 960 111 лв. от община Кирково.
Ангелкова е една от трите дъщери на Панайот Панайотов, но е единствената, която е избрала да носи бащиното име на баща си, а не фамилното. Преди да стане министър на туризма през 2014 г., Николина Николова (при управлението на Царя и ДПС е сътрудник на известния депутат Рамадан Аталай, явно по кърджалийска линия, след идването на ГЕРБ – б.р.) последователно работи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството като директор на дирекция, член е на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура, а до 2013 г. отново при кабинета Борисов 1 е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Страхил Попов 03.06.2020 15:22

    Защо от Биволъ не направят поне едно разследване за корупционните схеми на Иво Прокопиев? Чак тогава ще повярвам, че са истински разследващи журналисти, а не поръчкови журналисти!

  • 005 Anonimen 02.06.2020 15:05

    Първият и държавните институции за това са се борили за власт - да крадат, те и подкрепящата ги шайка.

  • 004 Anonimen 01.06.2020 21:24

    Народонаселението е запознато с корупцията и престъпно придобитите милиони на властимащите, само първия и държавните институции остават глухи и слепи за престъпленията. После държавата била лоша, ами нали управляващите са държавата, означава ли, че те са лошите?!

  • 003 Anonimen 01.06.2020 20:10

    Семейството скоро е станало собственик на хотел на КАРИБИТЕ

  • 002 Anonimen 01.06.2020 18:32

    този е коньоеба4.евала

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове.