Свързани новини

15.05.2020 10:56

Видове вода за уста вероятно помагат срещу Covid-19

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някои води за уста имат потенциала да унищожават липидната обвивка на коронавирусите, като така блокират размножаването им в устата и гърлото, съобщи сайтът„Медикъл експрес“, предаде БНР.


Изданието цитира статия, публикувана в сп.“Фънкшън“, издание на Американското дружество по физиология.


Авторите на публикацията смятат, че с оглед на пандемията е нужно спешно да се провери ефективността на метода в клинични изпитания, отбелязва БТА.


„Нови проучвания все по-често демонстрират значението на гърлото и слюнчените жлези като места за размножаване на вируса и предаване на болестта Covid-19. SARS-CoV-2 е вирус с обвивка, характеризираща се с външна липидна мембрана, образуваща се от клетки на гостоприемника. Тя е силно чувствителна към агенти, които атакуват липидните биомембрани, но досега не е имало дискусия за потенциалната роля на водите за уста като средство за превенция на предаването на заболяването“, пишат авторите.


Те изтъкват, че липидните мебрани на вирусите са уязвими на етанол, хлорхексидин, кислородна вода и йодоповидон, които се съдържат във водите за уста.


Мултидисциплинен международен екип изследователи и лекари под ръководството на медицинския факултет на университета в Кардиф е проучил свойствата на разтворите за вода. Специалистите подчертават, че при размножаването на вируса клетките на мембраната се запазват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете