Свързани новини

13.05.2020 14:28

Акциите са на Борисов, докато не ги джироса, няма връщане: проф Герджиков

Видян 6944 пъти | Коментари 5
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Акциите нямат връщане и джиросаните сутринта дялове от ФК Левски остават на Бойко Борисо в, докато не ги джироса, ако пожелае, на свой ред, категоричен е опитният и доказан специалист проф. Огнян Герджиков, автор на Търговския закон и въвел изобщо понятието "джиро" в България. Бившият шеф на парламента, на Правния съвет на Народното събрание и на служебен кабинет, обяснява това пред Труд. Поводът беше обявеното от медиите връщане на акциите. Няма такова правно положение. Нито то се обезсилва от друг закон - например за конфликта на интереси. Интересен коментар по този повод направи опитният финансов журналист Мирослав Иванов: "В момента е в ролята да вика: "Аз това парно не съм го навъртел" пред инкасаторите на Топлофикация. Шегата настрана, но футболният клуб има доста сериозни задължения от над 30 млн.лв. Включително към НАП - в особено големи размери. Оповестеното от ту отиващия си, ту връщащия се директор на ФК Левски Павел Колев "решение" акциите да бъдат предоставяни на феновете е интересно, но предвид сериозните суми, които се дължат в това число на данъкоплатците не е сериозно, освен че не е правно издържано.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 13.05.2020 22:22

    Мен пък ме шашардисва размера на сумата с която си играят и се прецакват баш главанаците и баш тулупите вдържавата. 2,500,000 акции с първоначална цена 1 лв. за акция, си ги размятат насам-натам!Подаряват си ги или ги отказват,все едно,както на мен някой да ми предлага или пробутва един перфориран трамваен билет на трамвайната спирка?!? 75 % от народа няма пари ,както се казва да си усмихне,а тия наглеци си играят с милиони.Няма нищо забавано за мен в този циркаджилък.Това е голям срам и позор за България !

  • 004 Тихомир Томов 13.05.2020 21:17

    Цирка ще продължи с много интересни сюжети .....ще има юридически салта . Не е зле да се изгаврят и с Дани Кирилов - титана на тъпотията !

  • 003 За свободата на словото в подмандатната МУ територия 13.05.2020 20:28

    За свободата на словото в подмандатната МУ територия https://www.facebook.com/100009745710632/videos/1149926332008880/?t=10 bTV с грандиозен гаф, докато Диков говори за Василев, Божков и нечия министерска кариера /видео/ Сашо Диков заговори за Василев, Божков, нечия министерска кариера, а репортерът и операторът на bTV подозрително се дръпнаха от медийния калабалък. Точно тогава звънна телефонът на репортера на място, а от разговора чухме следното: Означава ли това, че не пускаме Диков в емисията? Пускаме Кралев, и след това Колев? Това е поредната страница от сагата с акциите на ФК "Левски", след скандалното интервю на бизнесмена Васил Божков, джиросването на акциите на "сините" на премиера Бойко Борисов и сериозната политическа игра, която се развихря на медиен терен. bTV обаче направиха своеобразен фал - предаването "На живо" във Facebook улови и подозрителен разговор между продуцентите и репортера на място. Сиреч - какво пускаме и не пускаме в емисията. https://www.facebook.com/100009745710632/videos/1149926332008880/?t=10 По-нататъшното му изявление обаче не чухме. Причината - репортерът на bTV се дръпна заради телефонно позвъняване. От него се чу следното: Ало, Цецо, здравей. Означава ли това, че не пускаме Диков в емисията? Пускаме Кралев и след това Колев? Дай ми Влади. Влади, по това, което си ми написал - обявявам видео "Кралев" и след това обявявам видео "Колев".

  • 002 Адв. Елена Гунчева 13.05.2020 20:23

    Номерът на Борисов вече не минава! Утре Божков може да прати керван с документи ”Няма как да не оценя високо майтапа на Васил Божков да подари акциите на ФК „Левски“ на Борисов. Е, който си го може, си го може, може да диктаторстваш в цяла държава, ама като нямаш акъл, си личи. И няма как да го наваксаш. Ситуацията, в която е поставен Борисов, е много забавна. Той уж много се грижи за футбола /да живеят „Бистришките тигри“ ураааааа!/, постоянно говори как подкрепя феновете, но всъщност иска да дава не свои пари, а нашите на футболистите. Затова и подаръкът много неприятно го изненада. Заедно с недоумението как да се справи елегантно със ситуацията. Ами не успя! Този отказ изглежда отвсякъде зле. Защото поставя футболният клуб в много неприятна ситуация, както и феновете. Интересно е обаче къде остана Тити Папазов, как Сашо Диков стана куриер на акциите и колко ли се е смял Божков на майтапа си. Аз например бих приела и бих прехвърлила акциите незабавно на феновете, или пък на държавата. Но Борисов ненавижда да му припомнят, че е диктатор и иска да прилапа всичко в държавата. На принципа на крадеца, който обаче си умира да се прави на почтен човек. Е, не минава номера! Нямам никакво намерение да хваля Божков, но пък безспорно направи Борисов за смях. И го притеснява, защото утре може и нещо друго да измисли. Примерно да прати по керван с камили копия от документи, уличаващи Борисов в престъпления. Примерно, де, всички знаем каква света вода ненапита е премиеринът ни. Той, дето се вика, пет лева не е взел /то си е срамно за пет лева, както казват в родната администрация: „Малкият подкуп е срам и за даващия, и за приемащия“. Поне не може да се отрече нивото на зрелища в цирка! Лошото е, че главният шут е и гл@@ав, и жа@ък, и кра@лив! Елена Гунчева https://www.facebook.com/shesti.elena/posts/142566734001654

  • 001 Anonimen 13.05.2020 15:14

    Да продава къщата в Барселона и да ги спасява, политическата му кариера и без това вече свърши.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и