Свързани новини

29.04.2020 09:30

Кабинетът прави сега, каквото президентът каза преди месец: евродепутат

Видян 4268 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Месец и половина след въвеждането на извънредно положение трябва да се опитаме да направим анализ на ситуацията, какъвто кабинетът пропусна да предложи.
Правителството бе принудено от действителността да осъзнае и възприеме повечето от идеите, които президентът застъпи в обръщението си от 3 април. В частност, нуждата от разширено провеждане на тестове и достоверна статистика, от премислено връщане към активния живот при спазване на благоразумните ограничения. Изпълнителната власт е на път да осъзнае и необходимостта от преосмисляне на стратегията на домашна изолация, която е приложима за разумно време, но икономически и психически непосилна в дългосрочен план. За съжаление, злоупотребата със страха и политическият пиар като метод за управление доведоха до срив на доверието и постепенно разпадане на мерките за социална изолация в последните седмици. Това рискува да доведе до ръст в разпространението на вируса, който можеше да бъде избегнат, ако гражданите бяха просвещавани, вместо да бъдат поставяни в постоянно поддържан стрес.
Някои противоречиви заповеди и решения внасяха объркване. Какъв беше смисълът от КПП-тата, щом те не получиха заповед да спрат Великденското преселение? Отварянето на София в навечерието на Великденските празници и последвалото затваряне в полунощ внесе хаос и може да компрометира усилията от първия месец изолация.

В резюме: повечето мерки бяха уместни, но неефективно наложени, което сумарно може да нулира ползите и да прояви негативното от всички тях: спряла икономика, ръст на разпространението на вируса и недоверие в институциите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог