Свързани новини

28.04.2020 11:41

Ще махнем извънредното положение, мерките ще останат със закон: Премиерът

Видян 3112 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работим по закон, който да включва само мерките срещу коронавируса, без да има извънредно положение. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след заседанието на Народното събрание и изслушването му за ситуацията с коронавируса в страната, предаде Фокус.


„Много от мерките са в този закон и ще е добре, ако можем да приемем закон, който да включва само мерките. Те и сега са най-меките мерки в ЕС. Идеята е да бъдат мерките легитимни и без извънредно положение. Върху това работим“, посочи Борисов.

„Другите държави вървят с две седмици след нас и всички са около 12 или 9 май. Като дойде тази дата, ще видим какво ще направят пак“, допълни той

„Дали ще дадем още 50, или 100 млн., това винаги може да се направи. И когато няма пандемия, всички искат допълнително пари, така че и това е нормално в момента. Това е парламентарна практика. Дойдохме, уважихме и казахме, благодарихме на всички, които са на първа линия като учители, доктори, медицински работници и други“, посочи Борисов.

По повод позицията на президента Румен Радев за това, че нямало ясна програма за излизане от кризата с коронавируса и искането му за публичен регистър за изхарчените средства, Борисов посочи: „Те са публични. По-голяма прозрачност от тази не може да бъде. Единствената непрозрачност имаше при "Gripen"-ите, когато за един месец се взеха решенията за милиарди. Само това беше непрозрачно. Нека ги обявят. Тези данни са публични. Пак разбирам, че не е казал нищо конкретно освен, че е хубаво да сме здрави и богати, а не бедни и болни“.


Снимка:
Веселин Боришев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.04.2020 15:28

    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛЕДАЙТЕ ДЪРЖАВНИ ТАЙНИ! Бях пропуснал този филм Official Secrets /Държавни тайни/ Горещо препоръчвам, особено за журналисти и общественици. Задължителен филм, защото: Когато правителствата лъжат, може да зависи от индивида да разкрие истината. И още: Не можеш да си измисляш факти само защото си министър председател. И България фигурира в този филм като как я надупват американците, за да си изпълнят войната! След като го изгледах ме хвана срам, СРАМ! в каква ЛИПСА НА ЖУРНАЛИСТИКА ЖИВЕЕМ ТУК, в каква ЛИПСА НА ДОБЛЕСТНИ СЛУЖИТЕЛИ НА СПЕЦ. СЛУЖБИТЕ ЖИВЕЕМ ТУК, в каква политическа КОЧИНА си мислим, че живеем. И не на последно място в каква ШИТНЯ, наречена българско кино живеем, което не смее да пръдне срещу Властта. Филмът може да гледате с български субтитри тук: https://filmisub.com/filmi/49970-official-secrets-drzhavni-tayni-2019.html

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат