01/03

Свързани новини

24.04.2020 17:34

Строителният сезон в София започва по-рано

Видян 1613 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

" Започваме строителния сезон по-рано, за да използваме намаления трафик. От утре, 25 април, започва ремонта на следващия участък от бул. „България“ – между бул. „Гоце Делчев“ и бул. „Т. Каблешков“ в посока кв. „Бояна“. Движението ще е двупосочно в платно посока „център“. Срокът за завършване на участъка е 20 дни, ако времето позволи.

 В началото на май ще завършим рехабилитацията на бул. „Искърско шосе“ и ще продължим работа по бул. „Асен Йорданов“ с ремонт на пътната настилка и на трамвайния път.

 12 са големите обекти, по които ще работим тази година. Продължаваме с изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Филип Кутев“, които са част от вътрешния градски ринг.

 Заедно със завършването на строителството на третия лъч на метрото в „Овча купел“ ще довършим и разширението на бул. „Монтевидео“ в обхвата на новата метростанция.

 Основните ремонти на бул. „Първа Българска армия“, ул. „Кукуш“ и ул. „Йосиф Щросмайер“ ще започнат веднага след приключване на процедурите по избор на изпълнител.

 За да не блокираме допълнително работата на малките магазинчета и семейни фирми, които се намират на ул. „Шишман“ и ул. „6 септември“ тази година спираме ремонтите им. Научихме си уроците от ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, който затрудни много бизнеса и без извънредното положение.
Разговарях с кмета на район „Средец“ г-н Трайчо Трайков и той споделя мнението за отлагане на ремонта, за да не създаваме допълнителни пречки за бизнеса, който в момента понася тежки загуби от противоепидемичните мерки.
 Ще използваме времето за промени в проекта. Действащият проект предвижда бетонна плоча по ул. „Шишман“. Това ще създаде огромни трудности при отстраняване на каквито и да е аварии десетилетия напред. Затова сме поискали от проектанта да промени проекта.

Следващата седмица ще публикуваме промените в проекта около „Ал. Невски“ - целта ни беше пълно запазване на историческия вид на зоната. Ще очакваме становищата на граждани и организации по представения вариант.

С препроектирането и на двете зони прекратяваме договорите на „Джи Пи Груп“ и „ПСТ“. С промените във вида дейности и материал с новите проекти ще обявим и нови процедури за избор на изпълнители. За това време ще удължим договора за безвъзмездна финансова помощ, така че през 2021 г. да завършим ремонтите на централна градска част.
Днес с министър Аврамова проверихме изграждането на околовръстния път между „Цариградско шосе“ и „Младост“. Това е един от най-натоварените участъци, на които се образуват големи тапи. В момента пътят е с ширина от 8,5 м, а с разширението ще стане 46 м – с по 3 ленти за движение в посока, локални платна и тротоари.
Продължаваме работа по проекта за Околовръстния път между „Бъкстон“ и „Люлин“ и след завършване на процедурите ще го предадем на АПИ за започване на строителството", съобщи кметът Йорданка Фандъкова.



Снимки: Аделина Ангелова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.04.2020 00:05

    Строителните работи не са спирали дори и в извънредното положение и строгата карантина за всички. Просто си плащат където и на който трябва

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв