Свързани новини

06.04.2020 11:56

За четвърти пъти предлагаме намаляване на депутатските заплати в този парламент: Зарков

Видян 1516 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Трета година предлагаме намаляване на възнагражденията на депутатите в 44тото народно събрание и замразяването им не към днешния момент, а към края на предишния мандат на парламента. Тя е обсъждана 4 пъти по инициатива на БСП.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков от трибуната на Народното събрание. Той обясни, че чак сега тази мярка е разпозната от ГЕРБ, макар и по половинчат начин заради  кризата, причинена от разпространението на коронавируса, както и от обоснованата гневна реакция на хората заради увеличението на заплатите в момент, в който много от тях са останали без всякакъв доход.


Зарков обясни, че разликата между предложението на БСП и това на ГЕРБ е не само в сумата, която предлагат депутатите да получават като възнаграждение: „За БСП намаляването на тези възнаграждения не е просто антикризисна мярка, ограничена за рамките на извънредното положение. Това следва да е трайна промяна, водеща до намаляване на бездната, деляща онова огромно мнозинство от български граждани, получаващи възнаграждение до 1000лв., от техните избраници, получаващи 4 пъти повече.”


Социалистът припомни, че от левицата са апелирали за определянето на нов, по-справедлив начин за изчисление на заплатите, който да спре непрекъснатия им и неоправдан растеж. „Повтаряме  твърдението си от предишните три пъти – няма сфера в България нито в държавния, нито в частния сектор, където заплатите да растат с такъв темп. Това подсилва усещането за несправедливост в хората и нанася непоправими щети по доверието в българския парламент. Това, което не чухте от нас с разум, трябваше да достигне до съзнанието ви с криза и страдание”, завърши Крум Зарков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.04.2020 12:17

    Мнозинството в НС съставено от неграмотни и алчни калинки на Борисов и ОП приемат с мнозинство лобистки и антинародни закони в интерес на едрия бизнес, пилеят милиарди за 8 машинки на хартия, а хората изнемогват от нечувания нисък стандарт за 21 в и ЕС. Тези мерзавци да не забравят, че няма да са цял живот депутати и ще дойде денят за равносметка...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.