Свързани новини

02.04.2020 09:36

Изплащането на пенсиите ще започне от 7 април

Видян 2350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството е поискало актуализация на бюджета, за да бъде посрещнат увеличаващият се брой на искания за помощи, каза на брифинг в Министерския съвет министърката на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя съобщи за нарастващ брой на исканията за социални услуги, предоставяни от министерството, но уточни, че е рано още да се правят генерални заключения, предаде БНР.


Изплащането на пенсиите ще започне до 7 април включително и след Великден до 23 април. Сачева призова хората, които ползват услугите на "Български пощи" в дните от 7 до 23 април, да го направят след 12 часа, за да може пенсионерите да си получат преди това пенсиите.


Хората над 68 години ще получат пенсиите си вкъщи. Пенсия може да бъде получена и от упълномощено лице с еднократно изрично пълномощно.


45 млн. лева са насочени към общините за патронажна грижа, каза още министърката и добави, че ще бъдат направени индивидуални хранителни пакети, които да бъдат предоставени на нуждаещите се.


59 са заявленията до момента по програмата "60/40". Очакваме до края на тази седмица Европейската комисия (ЕК) да даде разрешения да започнем да извършваме плащания по програмата на получилите одобрение заявления, каза още Деница Сачева и призна, че е трудно да се прогнозира каква част от фирмите ще се възползват от мярката. Обхватът на мярката е по отношение на компании с общо около 300 000 служители, каза още министърката и уточни, че мярката е за 3 месеца, но няма да бъде единствената, като правителството ще положи и други. 


Тя съобщи, че общият брой на всички болнични листи към днешна дата е 176 086.


Издадените болнични за карантина са 5282, а тези с указания за коронавирус - 2702.


От началото на тази седмица до днес (тоест само за три дни) - болничните, издавани на ден, са от 680 до 700.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.