Свързани новини

01.04.2020 18:00

Борисов: Основен приоритет за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение

Видян 2494 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Уважаеми сънародници,


Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме. Разбирам недоволството на хората. Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения – са възрастните и хората с хронични заболявания. Следим всичко, което се случва в другите държави – какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т.н. Все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията. Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение. Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация. Не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени. Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г.
Колкото и да е тежък моментът, съм сигурен, че българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина. Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния ни начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря Ви за усилието, заедно ще се справим!", написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 02.04.2020 17:03

    Първият пак ни взема на мезе. През тези 10 г на практика доказваше, че единствената му грижа е личното облагодетелстване и това на шайката му и приближените псевдоолигарси. Ако мислеше за хората нямаше да достигнем унизителното дъно по стандарт и тотална мизерия. Преди него поне бяхме на предпоследно място, под негово ръководство и мизерията е пълна и народа изчезва с милиони....

  • 003 Обръщение на доцент Румен Петков към Мутрата от СИК: 01.04.2020 23:02

    "Опасявам се, че нашите властници пропускат едно много мощно перо, което могат да използват в ситуация на криза!!! В средата на миналата година България отдели 2,2 милиарда лева за закупуване на американски самолети F-16. При това, според мнозина експерти и познавачи, реалната цена е поне с 1 милиард отгоре, което означава, че България се е ангажирала с плащане над 3 милиарда за 9 самолета, които ще получим евентуално някъде към края на новото десетилетие, защото моделът, който купуваме, съществува само на хартия. Даването на такива пари винаги е било цинизъм, но в пандемична ситуация, това вече е престъпление! Държавата ни се задъхва, бизнесът е на път да бъде удушен, домакинствата са в пълна паника, а болниците изнемогват. Точно заради това сега е момента българската държава да постъпи нормално поне един път и да започне преговори за отказ от сделката и връщането на тези пари!!! Нека Бойко Борисов се обърне към Своя Приятел Тръмп и да му обясни, че е изключително важно на първо място да бъдат спасени хората, а самолетите чак след това!? Хората са жизнено необходими за здравето на нацията! Вместо да се чудим как да финансираме страната и да спасим хората, имаме възможност да си върнем тези 3 милиарда и те да станат спасителната инжекция за здравето и икономиката!!! Ненормално и перверзно е да се постъпи по друг начин. В крайна сметка изборът на самолети или на здраве е очевиден и не подлежи на коментар!? За какво са ни американски трошки в такава криза!? Някой ден, когато си стъпим на краката, може пак да помислим за въоръжение. Но точно сега самолети не ни трябват. Трябват ни здрави хора и нормална държава!!! Всичко останало ще е геноцид срещу народа и престъпление срещу държавата. Откажете се от самолетите и изберете българския народ! Една нормална власт нямаше да има проблеми с този избор. Сега предстои да видим обаче дали нашата власт е такава…!?"

  • 002 ББ-Борисов 01.04.2020 20:22

    ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ ЗА НАС ЩЕ ОСТАНАТ ЗАПЛАТИТЕ НА МИНИСТРИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ!!! ДАНО ВСИНЦИ ДА ВИ ХВАНЕ ТОЗИ ВИРУС И ДА СЕ .....

  • 001 Anonimen 01.04.2020 18:49

    Благодаря Ви за усилието, заедно ще се справим!", написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.Mа ша справим, - вий с новите по-високи заплати от днес,в платена карантина, а народа в неплатена отпуска в къщи-средноаритметично всеки обикновен българин в карантината взема най-малко по 1000лв без да работи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец