Свързани новини

30.03.2020 14:29

Ето секторите, които ще се възползват от мярката 60/40

Видян 1690 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството одобри постановлението за това как фирмите да бъдат подпомагани от държавата, за да се запази заетостта на служителите, предаде бТВ.


В засегнатите сектори схемата за финансова помощ ще бъде 60:40 – 60% от заплата ще се поемат от държавата и 40% ще се покриват от работодателя.


Секторите, които ще могат да се възползват от мярката са търговия на дребно (без търговия с автомобили и мотоциклети), сухопътен транспорт, пътнически и въздушен транспорт, хотелиерство, ресторантьорство, питейна дейност, кино салони, туристическа дейност, артистична дейност, предучилищна и училищна дейност, спорт и др.


„Тези работодатели ще могат да кандидатстват още от утре за компенсации в Агенцията по заетостта, като до 7 дни ще получат решение и в срок до 5 дни след това ще получат средства от Фонд „Безработица“, уточни социалният министър Деница Сачева.


По думите ѝ от мярката ще могат да се възползват всички компании, които успеят да докажат спад на продажбите с 20 на 100 в сравнение с месец март 2019 г. Новооткритите фирми също ще могат да кандидатстват, но при други условия.


Дори човек да е започнал работа на 12 март, той попада в мерките на постановлението, но не и ако трудовото правоотношение е сключено след датата на обявяване на извънредно положение“, добави ресорният министър и заяви, че ще може да се кандидатства онлайн.


Ще се създаде публичен регистър с фирмите, които ще получат държавна помощ. Предвиден е строг контрол срещу злоупотреби от Агенцията по труда и НАП. При установяване на подадена грешна информация – фирмите ще трябва да върнат взетите пари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.03.2020 22:01

    Макар и удобна подлога, тази женица е автогол за Борисов. Колкото по-скоро я разкара, толкова по-малко щети ще има

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв