Свързани новини

24.03.2020 15:13

Гърция: 4 мес. без данъци и аванс за оборотни на малките фирми, Австрия: отсрочване на налози и кредити, подкрепа за заплатите на работещите

Видян 4126 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Втори пакет мерки за подпомагане на малкия бизнес, за да запази работните места на гърците предприе правителството в Атина, след като ЕС позволи отпадане на критерия за 3% дефицит и други пределни тавани, а лично шефката на ЕЦБанка Лагард посъветва правителствата бързо да режат данъци и кредити. Всички държави без България благородно се надпреварват какви по-добри мерки да приложат, за да спасят икономиките си. В които поне 70% от парите и заетите са за сметка на дребните фирми. У нас досега е известно, че спонсориращата олигарсите ББР получава 500 млн.лв., а финансова помощ ще се окаже на моловете с техните чужди собственици, вместо на презрените дори от националния щаб на Мутафчийски „павилиончета“ и „салончета“. Властта ни евентуално ще даде 60% от парите за заплата – обикновено минималната на ощетени – сиреч 366 лв., ала няма да им поеме осигуровките.
На този фон гръцкият финансов министър Христос Стайкурас обяви: 2 милиарда евро (по 1 милиард евро за бизнеса и за наетите) и 1,8 милиарда евро от специалния европейски фонд.
Мерките включват общо спиране до 31 юли на плащането на данъци за приблизително 200 000 малки фирми с около 600 000 служители, които са силно засегнати. 1 млрд. евро ще получат фирмите като авансова компенсация за намаляването на оборотите, включително - разходите за заплати и други харчове като наеми и сметки.
Заетите, чиито трудови договори са временно прекъснати, ще получат компенсация от 800 евро в началото на април, като държавата покрива социалните и здравните осигуровки!
В същото време данъчните им задължения се замразяват за 4 месеца (в Унгария без данъци и кредити остават до края на годината). Смята се, че мярката ще засегне около 500 000 души в Гърция, а разходите за март и април са около 450 милиона евро. За самонаети лица, еднолични търговци и свободни професии всички данъчни задължения са разсрочени за 4 месеца.
Допълнителните 1,8 милиарда евро от специалния европейски фонд ще бъдат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат