Свързани новини

21.03.2020 13:03

Слънцето е лек срещу вируса

Видян 9590 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Автор: Ричард Хобдей, covidresource-bg.org


 


    Чистият въздух, слънчевата светлина и импровизираните маски изглежда са били ефикасни преди век; биха могли да ни бъдат от полза и днес.
При появата на нови заразни заболявания, като тежък остър респираторен синдром (SARS) и Ковид-19, започва надпревара за търсене на нови ваксини и лечение на засегнатите. С разрастването на настоящата криза правителствата въвеждат карантина и изолация, а и се препоръчва да се избягват масови събирания. Подобен подход са предприели официалните здравни власти и преди 100 г., когато Испанският грип е започнал да се разпространява по света. Резултатите не са еднозначни. Доклади от пандемията преди 100 г. обаче предлагат технология за справяне с грипа – малко известна днес, която е била ефективна. Събраният по труден начин опит от най-голямата пандемия в документираната история на човечеството би могъл да ни бъде в помощ през предстоящите седмици и месеци.

Болни от грип пациенти, изложени на слънчева светлина в спешната болница на открито Кемп Брукс в Бостън. Медицинският персонал не е свалял маските си. (Национален архив)

Най-просто казано, лекарите открили, че тежко болни пациенти, лекувани на открито, се възстановяват по-добре от лекуваните на закрито. Съчетанието от чист въздух и слънчева светлина изглежда е предотвратило смъртни случаи сред пациентите и заразяване сред медицинските лица. Това се подкрепя от научни доказателства. Проучвания показват, че въздухът на открито е естествен дезинфектант. Чистият въздух може да убие грипния вирус и други опасни бацили. По същия начин слънчевата светлина убива бацилите и днес вече има доказателства, че е в състояние да убие грипния вирус.

Лечение “на открито” през 1918 г.

По време на голямата пандемия казармите и военните кораби били две от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 21.03.2020 15:47

    Властта обаче не вярва в лечебните свойства на парковете и слънчевата енергия .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак